BRITANIJA UVELA NOVE SANKCIJE RUSIJI: Ovo je novi paket mera koje stupaju na snagu

Tanjug

23. 06. 2022. u 13:22

BRITANIJA je danas uvela novu tranšu trgovinskih sankcija Rusiji, navodi se u obaveštenju objavljenom na sajtu vlade, prenosi Rojters.

БРИТАНИЈА УВЕЛА НОВЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Ово је нови пакет мера које ступају на снагу

Foto Tanjug/AP

U "Obaveštenju izvoznicima" navedene su nove mere, koje uključuju zabranu izvoza u Rusiju niza dobara i tehnologije, izvoz avionskog goriva i prodaju novčanica denominovanih u funtama ili u bilo kojoj zvaničnoj valuti država članica EU.

Navedeno je da su na snazi i nove zabrane pružanja tehničke pomoći, finansijskih usluga, novčanih sredstava i brokerskih usluga u vezi sa uvozom gvožđa i čelika, navodi Rojters.

Velika Britanija je prošlog četvrtka uvela sankcije i nekolicini ruskih državljana, a među njima kaznene mere uvedene su i patrijarhu Ruske pravoslavne crkve Kirilu zbog podrške ratu u Ukrajini, a ruska komesarka za prava deteta Marija Ljvova-Belova kažnjena je uz obrazloženje Londona da je odgovorna za prisilno odvođenje i usvajanje više stotina ukrajinske dece u Rusiji, preneo je Rojters.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!