ZAHAROVA O SMRTNIM KAZNAMA: Jasan primer svim plaćenicima koji se bore za Ukrajinu

Tanjug

15. 06. 2022. u 16:41

PORPAROL ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova saopštila je danas da su smrtne kazne izrečene stranim borcima u samoproglašenoj Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR) „jasan primer drugim plaćenicima koji se bore za Ukrajinu“.

ЗАХАРОВА О СМРТНИМ КАЗНАМА: Јасан пример свим плаћеницима који се боре за Украјину

Foto: EPA

- Ovako oštra kazna izgleda kao jasan primer za sve druge plaćenike koji se bore na strani ukrajinskih neonacista ili samo nameravaju da im se pridruže, jer je reč o zločinu nad mirnim stanovništvom Donbasa - naglasila je Zaharova, prenosi TASS.

Dva Britanca i jednog Marokanca, koji su se borili na ukrajinskoj strani, sud DNR-a osudio je na smrt pod optužbom da su plaćenici, prenosi Rojters.

Rat u Ukrajini - 112. dan

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 112. dan. DNR zbog pojačanog granatiranja Donbasa zatražila od Rusije da pojača raketne napade.

Snage LNR i Rusije otvorile humanitarni koridor civile iz „Azota“, ali ukrajinski ekstremisti napadima iz minobacača i tenka sprečavaju evakuaciju.

Ambasador samoproglašene Luganske Narodne Republike u Rusiji Rodion Mirošnik saopštio je da ukrajinske snage pokušavaju danas da spreče evakuaciju civila iz fabrike Azot u Severodonjeckoj oblasti, granatiranjem iz minobacača i tenkova, prenosi RIA Novosti.

Prema zvaničniku Narodne milicije LNR, do 11:30 časova niko od civila nije napustio ovo fabričko postrojenje.

Dešavanja na frontu iz minuta u minut možete pratiti KLIKOM OVDE!

BONUS VIDEO - DEJSTVO BORBENE AVIJACIJE: SU-25 uništavaju sakrivene ukrajinske položaje

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna