KO KAŽE DA ĆE UKRAJINA POSTOJATI ZA DVE GODINE: Dmitrij Medvedev Kijevu i Vašingtonu uputio brutalnu poruku

Tanjug

15. 06. 2022. u 10:51

Zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev izrazio je sumnju da će Kijev u narednom periodu moći da ispunjava svoje ugovorne obaveze i doveo u pitanje samo postojanje ukrajinske države u budućnosti.

КО КАЖЕ ДА ЋЕ УКРАЈИНА ПОСТОЈАТИ ЗА ДВЕ ГОДИНЕ: Дмитриј Медведев Кијеву и Вашингтону упутио бруталну поруку

Foto: AP - Alexei Nikolsky

- A ko je rekao da će za dve godine Ukrajina uopšte postojati na mapi sveta? Mada Amerikancima već nije stalo, oni su toliko uložili u antiruski projekat da im je sve ostalo sitnica - napisao je on na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

On je saopštio da je video objavu u kojoj se navodi da Ukrajina „želi da dobije tečni gas (LNG) od svojih inostranih partnera pod lizingom i plati ga za dve godine“.

Prema njegovim rečima, bez zapadnog tečnog gasa Ukrajina će se ove zime „prosto smrznuti“, navodi RIA Novosti.

Transport prirodnog gasa za Evropu biće odložen zbog toga što je jedna od vodećih američkih kompanija za proizvodnju tečnog prirodnog gasa Friport LNG obustavila rad najmanje tri nedelje.

Prestanak rada fabrike, koja obezbeđuje oko 20 odsto kapaciteta za preradu LNG u SAD, usledio je nakon jučerašnje ekplozije u njenom postrojenju u Meksičkom zalivu, preneo je Rojters.

Fabrika je u prošlosti veći deo gasa slala u Japan i Koreju, ali će prekid u radu uticati i na Evropu.


BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO SE LANSIRA "ISKANDER": Snimci ruskog Ministarstva odbrane

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

IZRAEL SE OGLASIO NAKON NAPADA NA IRAN: Poslali jasnu poruku Teheranu - pojavio se novi snimak (VIDEO)