NATO ZLOČINAC PONOVO ŽEDAN KRVI: Vesli Klark pozvao da NATO direktno interveniše u Ukrajini

M.Đorđević

15. 06. 2022. u 09:30

RUSKA invazija na Ukrajinu neće biti zaustavljena bez intervencije NATO-a, ocenio je bivši komandant NATO-a u Evropi general Vesli Klark, prenosi poljski portal TVP.

НАТО ЗЛОЧИНАЦ ПОНОВО ЖЕДАН КРВИ:  Весли Кларк позвао да НАТО директно интервенише у Украјини

Arhiva

Po njemu, zapadni lideri treba da se prisete sukoba u Bosni, gde je intervencija Alijanse zaustavila rat.

Klark je pozvao na intervenciju NATO-a tokom onlajn diskusije koju je u ponedeljak organizovao istraživački centar Atlantskog saveta o situaciji u Ukrajini. On je naveo da Rusija ima preveliku prednost u vatrenoj moći, a da oružje do Ukrajine stiže presporo i da ga ima premalo.

- Pošto to ne možemo isporučiti i ne možemo tolerisati poraz Ukrajine od Rusije, gledajući odnos snaga i gubitaka, i činjenicu da nećemo isporučiti avione i obezbediti PVO, o čemu zaista razgovaramo? - upitao je Klark.

On je trenutnu situaciju uporedio sa onom tokom rata u bivšoj Jugoslaviji i agresije NATO-a. 

- Tek kada je Milošević shvatio da je došao do kraja onoga što može da uradi vojno, počeo je da želi diplomatsko rešenje. Čini mi se da moramo da razmišljamo o nezamislivom - rekao je penzionisani američki vojnik.

- Vreme je da se vratimo na lekcije koje smo naučili. Hajde da intervenišemo kod NATO-a. Hajde da to objavimo, hajde da uđemo tamo i kažemo Rusiji da stane, i hajde da je zaustavimo. Ne možemo je zaustaviti bez intervencije NATO-a - dodao je Klark.

Drugi učesnici diskusije, uključujući još jednog bivšeg komandanta NATO-a u Evropi, generala Fila Bridlava, takođe su ukazali na nedovoljnu pomoć Ukrajini, uključujući kada je reč o protivvazdušnoj odbrani, postulirajući njeno povećanje.

General Klark je bio vrhovni komandant savezničkih snaga u Evropi (SACEUR) od 1997. do 2000. godine, a 1999. komandovao je NATO agresijom na SRJ. 

BONUS VIDEO: POSLEDICE GRANATIRANjA U POPASNAJI: Ruševine, olupine, pustoš

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (30)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!