DMITRIJ PESKOV: Putinov cilj razvoj Rusije i viši životni standard

Tanjug

13. 06. 2022. u 18:51

RAZVOJ Rusije i podizanje životnog standarda njenih stanovnika su uvek najveća briga predsednika Rusije Vladimira Putina, izjavio je danas njegov portparol Dmitrij Peskov.

ДМИТРИЈ ПЕСКОВ: Путинов циљ развој Русије и виши животни стандард

Foto: Tanjug/AP Photo

- Naravno, cilj našeg predsednika je razvoj Rusije i poboljšanje životnog standarda naših građana. To je uvek bio, jeste i biće prioritet našeg predsednika - rekao je on u intervju sa TASS.

Istovremeno, Peskov nije komentarisao da li bi Putin mogao da najavi neke nove odluke u ekonomskoj ili socijalnoj sferi.

- Sačekajmo govor - kazao je Peskov.

"Kompanije iz Evrope i SAD planiraju da se vrate u Rusiju"

Mnoge kompanije iz Evrope i SAD planiraju da se što pre vrate na rusko tržište, iako sada moraju da čekaju, izjavio je juče portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

- Postoje odluke pojedinačnih vlada, postoji odluka Evropske unije kao integracione asocijacije, postoji direktiva za sve vazale iz Sjedinjenih Američkih Država. Ali, mnoge kompanije iz SAD i Evrope, kao što znamo, nažalost su prinuđene sada da čekaju - rekao je Peskov u intervjuu za TASS.

Kada je reč o prisustvu stranih lidera na Sankt Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF) ove godine, portparol ruskog predsednika je kazao da će pored predsednika Kazahstana Kasim-Žomarta Tokajeva, ove godine biti prisutni i drugi učesnici.

BONUS VIDEO:

UKUSNO I TAČKA: U Moskvi pod novim imenom počeli da rade nekadašnji "Mekdonaldsovi" objekti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu