NOVI OBRTI NA RUSKOM TRŽIŠTU Peskov: Kompanije iz Evrope i SAD planiraju da se vrate u Rusiju

Tanjug

12. 06. 2022. u 10:14

MNOGE kompanije iz Evrope i SAD planiraju da se što pre vrate na rusko tržište, iako sada moraju da čekaju, izjavio je danas portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

НОВИ ОБРТИ НА РУСКОМ ТРЖИШТУ Песков: Компаније из Европе и САД планирају да се врате у Русију

Foto: EPA

- Postoje odluke pojedinačnih vlada, postoji odluka Evropske unije kao integracione asocijacije, postoji direktiva za sve vazale iz Sjedinjenih Američkih Država. Ali, mnoge kompanije iz SAD i Evrope, kao što znamo, nažalost su prinuđene sada da čekaju - rekao je Peskov u intervjuu za TASS.

Kada je reč o prisustvu stranih lidera na Sankt Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu (SPIEF) ove godine, portparol ruskog predsednika je kazao da će pored predsednika Kazahstana Kasim-Žomarta Tokajeva, ove godine biti prisutni i drugi učesnici.

"Plaćanje gasa u rubljama odlično funkcioniše"

Zemljama koje su odbile da plate gas prema novom aranžmanu Moskve zasnovanom na plaćanju u rubljama već je prekinuto snabdevanje, ali nisu planirana nova isključenja, saopštio je pre nekoliko dana portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Neke zemlje su već isključene. Ne planiraju se nova isključenja. One zemlje koje dobijaju gas već funkcionišu po novom sistemu, opisanom u odgovarajućem ukazu predsednika Rusije. Ovaj sistem odlično funkcioniše - naveo je on, prenosi TASS.

Posle uvođenja zapadnih sankcija, ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je ukaz kojim je od 1. aprila ove godine uveo novu proceduru plaćanja ruskog gasa.

BONUS VIDEO:

STRAHOTE RAZARANjA: Pogledajte snimke ruševina iz Popasnaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŽENA AUTOMOBILOM SLETELA U REKU, DETE OSTALO ZAROBLJENO NA ZADNJEM SEDIŠTU: Malenoj, nažalost, nije bilo spasa