ŽESTOKA AKCIJA RUSKOG "SMERČA": Ministarstvo odbrane objavilo snimak (VIDEO)

Novosti online

13. 06. 2022. u 11:11

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je snimak dejstvovanja višecevnih bacača raketa „smerč“ tokom specijalne operacije u Ukrajini.

ЖЕСТОКА АКЦИЈА РУСКОГ СМЕРЧА: Министарство одбране објавило снимак (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/AchelariteiC

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini ušla je u 110. dan. Snage LNR nastavljaju ofanzivu i zauzele su još dva naselja u pravcu Popasne i Svetlodarska.

Ukrajinske snage izvršile su teroristički napad u Melitopolju, gde je stradalo najmanje četvoro civila. Ruska vojska je raketama „kalibar“ uništila skladište naoružanja koje je Zapad isporučio Kijevu.

Više od 5.000 dokumentovanih ratnih zločina prikupljeno je u krivičnoj evidenciji civilnih vlasti Luganske narodne republike (LNR) i čim cela teritorija ove oblasti bude oslobođenja, započeće proces suđenja za ratne zločine.

Biće to ogroman posao jer su zlodela kijevskih vlasti od 2014. ogromna, a od februara 2022. spirala zločina samo se ubrzala.

Ovako, ekskluzivno za "Novosti", govori Ana Soroka, zamenica ministra inostranih poslova Luganske narodne republike. Iako je gotovo cela oblast ove samoproglašene republike nedavno vraćena pod kontrolu proruskih vlasti u gradu Lugansku, Soroka situaciju ocenjuje "kao ekstremno tešku":

- Ukrajinska vojska se uglavnom povukla, dok su neonacistički odredi Azov i Ajdar i dalje na terenu. Skoncentrisani su u jednom broju velikih privrednih giganata gde su se okružili civilima kao taocima i tako ratuju protiv združenih snaga LNR i ruske vojske.

BONUS VIDEO - AKTIVNOSTI NA BALTIČKOM MORU: Pogledajte vežbe dela Baltičke flote

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)