RAT U UKRAJINI: Teroristički napad u Melitopolju, Rusi optužili ukrajinske sabotere (FOTO/VIDEO)

Novosti onlajn

12. 06. 2022. u 07:10 >> 20:08

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 109. dan. Civili su počeli da izlaze s teritorije fabrike „Azot“ u Severodonjecku gde je i dalje oko 400 ukrajinskih militanata blokirano.

РАТ У УКРАЈИНИ: Терористички напад у Мелитопољу, Руси оптужили украјинске саботере (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ukrajinci izveli teroristički napad

Ukrajinske snage izvršile su teroristički napad u blizini zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Melitopolju, dve osobe su povređene, saopštio je zamenik načelnika Glavne uprave Ministarstva unutrašnjih poslova grada Aleksej Selivanov.

Selivanov je na svom Telegramu napisao da je došlo do „terorističkog napada u Melitopolju na Dan Rusije“.

- Eksplozivna naprava stavljena je u kantu za smeće u blizini prostorija Glavne uprave MUP. Svi zaposleni i vojnici su živi - napisao je Selivanov.

Prema njegovim rečima, povređena su dva civila – devojka koja je „krvava odvezena u bolnicu“ i muškarac kojem su povređena leđa.

Britanac poginuo u Severodonjecku

Bivši britanski vojnik Džordan Getli poginuo je u borbama u Ukrajini, saopštila je danas njegova porodica.

Kako prenosi Bi-Bi-Si, Džordan Getli, koji je napustio britansku vojsku u martu ove godine, poginuo je u bici za istočni grad Severodonjeck, poprište intenzivnih borbi poslednjih dana.

U objavi na Fejsbuku, njegov otac Din je rekao da je Džordan otišao da se pridruži, kako je rekao, otporu ruskoj invaziji na Ukrajinu i da pomogne u obuci lokalnih snaga.

Pušilin: Formira se lokalna administracija u Krasnom Limanu

Lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin naredio je da se formira lokalna administracija grada Krasni Liman u DNR.

Pušilin je naložio i da načelnik uprave grada Jenakijevo predloži kandidata za imenovanje na mesto predsednika administracije Krasnog Limana.

Gradska uprava Krasnog Limana stvara se „kako bi se obezbedio zakon i red normalnog života, kao i funkcionisanje preduzeća, ustanova, organizacija i drugih objekata na teritoriji oslobođenih naselja koja su ranije bila pod privremenom kontrolom Ukrajine“.

Ukaz stupa na snagu od dana zvaničnog objavljivanja.

Ukrajinci granatirali Gorlovku i Donjeck

Ukrajinske trupe granatirale su u 17.20 Gorlovku i Donjeck, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

Britanska oklopna vozila "Haski" stigla u Ukrajinu

Britanska oklopna vozila "Haski taktikal suport viakl" počela su da pristižu u Ukrajinu, prenosi ukrajinski Vepons traker. Očekuje se da će London poslati najmanje 120 oklopnih vozila, od kojih su 80 borbena oklopna vozila "Mastif", "Haski" i "Volfhaund", preneo je Unian.

Zelenski: Niko ne zna koliko će trajati rat u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da niko ne zna koliko će trajati rat u toj zemlji. Zelenski je u dnevnom obraćanju rekao da ukrajinske snage prkose očekivanjima, sprecavajući ruske trupe da "pregaze" istočnu Ukrajinu, gde su nedeljama borbe bile najžešće, prenosi agencija AP. Naveo je da je ponosan zato što su ukrajinski vojnici uspeli da obustave rusko napredovanje u regionu Donbasa.

Očišćena luka u Mariupolju

Luka u Mariupolju u potpunosti je očišćena od mina, bezbednost navigacije je osigurana i u to su se uverili ruski i strani novinari, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva odbrane.

 

Pušilin ne vidi osnov za pomilovanje stranih plaćenika

Šef Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin izjavio je da ne vidi osnov za pomilovanje stranih plaćenika koji su osuđeni na smrtnu kaznu.

- Pre svega vodim se sudskom odlukom. Međutim, zbog zločina koji su napravili, ne vidim osnov za pomilovanje - rekao je Pušilin.

 

Snimak ruskih artiljerijskih udara na položaje Oružanih snaga Ukrajine

 

Konašenkov: Ruska vojska „kalibrima“ uništila skladište naoružanja

Ratna mornarica Rusije uništila je raketama „kalibar“ u Ternopoljskoj oblasti veliko skladište naoružanja koje je Zapad isporučio Kijevu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.

- Visoko preciznim raketama dugog dometa 'kalibar' morskog baziranja u području naseljenog mesta Čortkov u Ternopoljskoj oblasti uništeno je veliko skladište prenosnih protivvazdušnih raketnih sistema, protivtenkovskih raketnih sistema i artiljerijskih granata koji su isporučeni kijevskom režimu iz SAD i evropskih zemalja - precizirao je general.

 


 

Oslobođeno 237 naselja u DNR

Jedinice Donjecke i Luganske Narodne Republike, uz vatrenu podršku ruske vojske, uspostavile su punu kontrolu nad 237 naselja u DNR, navodi Telegram kanal štaba teritorijalne odbrane republike.

 

Borbeni rad ruskih jurišnih helikoptera Ka-52 na uporišta Oružanih snaga Ukrajine

 

 

Eksplozije u Berdjansku

U Berdjansku su odjeknule eksplozije, izjavio je član glavnog saveta vojno-civilne administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Postavio je nekoliko video snimaka na svom Telegram kanalu.

- Video sa mesta eksplozija u Berdjansku - napisao je Rogov.

 

 

Podoljak: "Ruska artiljerija značajno superiornija"

Ukrajinskim vlastima bi bilo potrebno oko 300 sistema višecevnih raketnih bacača od zapadnih zemalja, izjavio je savetnik u kabinetu ukrajinskog predsednika Zelenskog, Mihail Podoljak, za britanski list Telegraf.

 

Granatiran grad Strahanov

U 3.35 ukrajinske trupe granatirale su grad Stahanov u LNR, ispalivši sedam granata iz MLRS-a Uragan, saopštava republičko predstavništvo u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

 

Granatiran Goljmovski

Ukrajinske trupe granatirale su selo Goljmovski u DNR, ispalivši pet granata, prenosi na Telegram kanalu republičko predstavništvo u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre.

 

Granatirana tri naselja u DNR

Ukrajinske trupe granatirale su tri naselja u DNR za manje od pola sata, ispalivši ukupno 25 mina i 16 granata, saopštilo je republičko predstavništvo u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre na svom Telegram kanalu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju