RUSKI DEMINERI: Dnevno se uklanja više od 1.900 mina

P. Z. S. / ria.ru

09. 06. 2022. u 21:50

VIŠE od 1.900 eksplozivnih objekata neutralisali su ruski saperi u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici dnevno, izjavio je u četvrtak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik ruskog interresornog koordinacionog štaba za humanitarno reagovanje.

РУСКИ ДЕМИНЕРИ: Дневно се уклања више од 1.900 мина

Foto Tanjug/AP

-Odredi za razminiranje Oružanih snaga Ruske Federacije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije obavljaju zadatke čišćenja teritorije Donjecke i Luganske Narodne Republike od eksplozivnih objekata. Ukupno je provereno 2941,79 hektara (od toga 42,52 hektara dnevno). ); 35 objekata (od toga 13 društveno značajnih objekata); jedan most i 9,64 kilometra puteva. Pronađeno je i neutralisano 16.990 eksplozivnih objekata, od toga 1.903 dnevno, rekao je on.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane režima u Kijevu osam godina“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Rusije, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe i od 25. marta su završile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine. Glavni cilj je oslobođenje Donbasa.

BONUS VIDEO - PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri