NAREĐENJE KADIROVA: Čečenske jedinice ostaju u Ukrajini do okončanja specijalne vojne operacije

Novosti onlajn

09. 06. 2022. u 10:14

ČEČENSKE jedinice ostaće u Ukrajini i Donbasu do okončanja specijalne vojne operacije (SVO), rekao je za RIA Novosti poslanik Državne dume Adam Delimhanov.

НАРЕЂЕЊЕ КАДИРОВА: Чеченске јединице остају у Украјини до окончања специјалне војне операције

Foto: Profimedia

- Da, naravno. Imamo takvo naređenje od Ramzana Ahmatoviča (Kadirova) - rekao je on odgovarajući na pitanje da li će borci iz Čečenije biti u zoni operacije dok se ona ne završi.

Prema rečima Delimhanova, njegova jedinica se i dalje nalazi u LNR i obavlja zadatke koji su definisani zajedno sa Ministarstvom odbrane Rusije, samim jedinicama i sa rukovodstvom republike.

- Imamo bratstvo, bliske bratske odnose, nijedno oružje ga ne može slomiti i pobediti. A oni (ukrajinska vojska) nemaju ni duha ni vere u ono što rade - rekao je poslanik.

Foto: Profimedia

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO:

POSLEDICE GRANATIRANjA U POPASNAJI: Ruševine, olupine, pustoš

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili