OVIM ĆE UKRAJINI NANETI JOŠ VIŠE PATNJE Peskov o isporuci oružja Ukrajini: "Napumpavanje oružjem ne menja naše parametre"

Novosti onlajn

02. 06. 2022. u 13:24

PORTPAROL Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da isporuke oružja Ukrajini ne menjaju parametre ruske specijalne operacije u toj zemlji i ocenjuje da će upotreba tog oružja protiv Rusije samo pogoršati situaciju i doneti još patnje samoj Ukrajini.

ОВИМ ЋЕ УКРАЈИНИ НАНЕТИ ЈОШ ВИШЕ ПАТЊЕ Песков о испоруци оружја Украјини: Напумпавање оружјем не мења наше параметре

Foto: Profimedia

- Ovakvo napumpavanje Ukrajine oružjem svaki put ne menja sve parametre specijalne vojne operacije. Ali jednostavno će naneti još više patnje Ukrajini, koja je jednostavno oruđe u rukama onih zemalja koje je snabdevaju oružjem - poručio je Peskov, prenosi agencija RIA Novosti.

On je naveo da stanovništvo samoproglašenih Donjecke i Luganske Narodne Republike samo treba da odluči da li će organizovati referendum za ulazak u sastav Rusije.

- U ovim uslovima je prioritet da se osigura bezbednost republika - kazao je Peskov.

Samo dolivaju ulje na vatru

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitrij Peskov i optužio SAD da isporukom oružja Ukrajini "dolivaju ulje na vatru" u ovom sukobu.

- Naš stav i stav predsednika Rusije o sastanku sa Zelenskim je dobro poznat. Niko apriori ne isključuje takav sastanak, nikada ga nije isključio, ali se on mora pripremiti, i to ima smisla za Putina - poručio je novinarima Peskov, odgovarajući na pitanje o mogućnosti sastanka dvojice lidera, prenosi agencija RIA Novosti.

Ovo je presedan i opasno je

Da su SAD na putu sukoba sa Rusijom, slanjem raketnih lansera u Kijev, saglasan je i Sergej Rjabkov, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova.

Naoružavanje Ukrajine težim naoružanjem od strane Vašingtona povećava rizik od direktne konfrontacije SAD i Rusije, bez obzira na američke izjave da žele da ublaže ovaj rizik, izjavio je Sergej Rjabkov.

Diplomata je komentarisao vest da su SAD odlučile da isporuče višecevne raketne bacače "HIMARS" Ukrajini. SAD su saopštile da sistem naoružanja neće dozvoliti ukrajinskim snagama da napadnu Rusiju, te tvrde da će to sprečiti scenario u kojem bi Moskva smatrala Vašington stranom u sukobu.

- Ne pružamo nikakvo oružje koje bi omogućilo Ukrajincima da napadnu Rusiju iz unutrašnjosti Ukrajine, a predsednik Bajden je bio vrlo jasan u vezi sa tim - rekla je predstavnica SAD u UN Linda Tomas Grinfild o isporukama.

- Nećemo postati strana u ratu - dodala je ona.

Rjabkov se nije složio sa obrazloženjem, rekavši da SAD čine sukob opasnijim.

I Nemačka šalje oružje

NEMAČKA će poslati naprednije oružje Ukrajini. Između ostalog, vlada je odlučila da zemlji isporuči sisteme protivvazdušne odbrane IRIS-T, najavio je nemački kancelar Olaf Šolc.

Šolc je rekao da su sistemi protivvazdušne odbrane "najmoderniji" u nemačkim zalihama i da će "omogućiti Ukrajini da zaštiti ceo veliki grad od ruskih vazdušnih napada".

Podsećanja radi, sredinom maja pojavili su se izveštaji da nemačka vlada razmatra slanje takvog inventara u Ukrajinu, a izvori kažu da bi Kijev mogao da ih rasporedi do novembra, prenosi RT.

BONUS VIDEO: BORBA ZA POLOŽAJ: Žestoka bitka ruskih padobranaca sa ukrajinskim trupama

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE KRALA PARFEME U BEOGRADU, A ONDA... Veliki skandal dobio epilog (VIDEO)