POLA veka posle legalizacije abortusa širom Sjedinjenih Država, američki Vrhovni sud namerava, do kraja juna, da ospori ženama ovo pravo, koje se decenijama smatra jednim od ključnih dostignuća razvijenih demokratija. Ukoliko bi sud ukinuo presudu iz 1973. godine, kojom je legalizovan prekid trudnoće, u otprilike polovini američkih saveznih država on više neće biti dozvoljen. I u Evropi zakonodavci prekrajaju zakone, oduzimajući u pojedinim zemljama ženama davno stečena prava.

Komentari (3)

Resenje

30.05.2022. 10:00

Dosta manje nezasticenog seksa i promiskuiteta pa nam prica o pravu na abortus nece biti potrebna...Zene su cuvari vrata i biraju koga ce pustiti...

Doktor

30.05.2022. 13:35

Neće od toga biti ništa. Neoliberalni kvazi feminizam koji se tobože za ženska prava a u stvari maskirana eugenička učenja u cilju kontrole populacije i smanjivanja prirodnog priraštaja zbog tobože zabrinutosti o prenaseljenosti planete i iscrpljivanju resursa. Jedna od najmonstruoznijih politika ovog tipa vođena je u Kini ograničavanjem parova na samo jedno dete. Užasno, na ovaj način legalnim abortusima širom sveta milioni nedužne dece su pobijene bez i trunke savesti. Ovo će neke buduće generacije izučavati kao najveći genocid nad čovečanstvom, užasnijim čak i od drugog svetskog rata!