OGLASILA SE RUSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Nismo zvanično obavešteni, nemamo komentar na odluku Ukrajinske crkve

Novosti onlajn

27. 05. 2022. u 21:59

RUSKA pravoslavna crkva nije dobila nikakvo obaveštenje od Ukrajinske pravoslavne crkve o tome da proglašava nezavisnost, samim tim ne može da prokomentariše takvu informaciju, izjavio je portparol Moskovske patrijaršije Vladimir Lejgoda.

ОГЛАСИЛА СЕ РУСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА: Нисмо званично обавештени, немамо коментар на одлуку Украјинске цркве

Foto: Piksabej

Kako je rekao, Ruska pravoslavna crkva će nastaviti da se moli za očuvanje jedinstva sa kanonskom Ukrajinskom pravoslavnom crkvom.

– Budući da nismo dobili nikakvo obaveštenje od Ukrajinske pravoslavne crkve, ne možemo da reagujemo na informaciju koju dobijamo iz medija i iz interneta. Molimo se o očuvanju jedinstva i na prekidu krvoprolića, kazao je Lejgoda.

Takođe je rekao i da se Ukrajinska pravoslavna crkva nalazi u teškoj situaciji i trpi pritisak od strane vlasti, raskolnika i nacionalističkih predstavnika javnosti.

– U situaciji kada spoljne sile pokušavaju da razruše jedinstvo Ruske pravoslavne crkve, bilo bi neodgovorno sa naše strane da komentarišemo odluke koje jednostrano donosi Ukrajinska pravoslavna crkva, zaključio je on.

Podsetimo, sabor Ukrajinske pravoslavne crkve objavio je da je proglasio potpunu nezavisnost i samostalnost.

BONUS VIDEO:

POGLEDAJTE SNIMKE RUSKOG MINISTARSTVA ODBRANE: Helikopteri u akciji u Ukrajini

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)