RUSKI I KINESKI BOMBARDERI ISPRATILI BAJDENA: Leteli pored Japana za vreme posete predsednika SAD (VIDEO)

Novosti online

25. 05. 2022. u 09:03

VAZDUHOPLOVNE snage Rusije i Kine sprovele su zajedničke patrole iznad Japanskog i Istočnokineskog mora, u kojima su učestvovali strateški bombarderi Tupoljev Tu-95 i Ksijan H-6, kineska verzija Tupoljeva Tu-16.

РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ ИСПРАТИЛИ БАЈДЕНА: Летели поред Јапана за време посете председника САД (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Zajednička patrola ruskih i kineskih aviona iznad Japanskog i Istočnog kineskog mora trajala je 13 sati i u njoj su učestvovali ruski strateški bombarderi „Tu-95” i kineski avioni „Ksijan H-6”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva odbrane.

Avioni japanskih i južnokorejskih vazduhoplovnih snaga pratili su ruske i kineske letelice tokom dela vežbe, stoji u saopštenju.

Japanski ministar odbrane ocenio je vežbu kao provokaciju.

Prajs: Partnerstvo Kine i Rusije "živo i zdravo"

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs izjavio je da zajednička patrola ruskih i kineskih borbenih aviona u blizini vazdušnog prostora Japana tokom posete predsednika SAD Džozefa Bajdena toj zemlji pokazuje da je njihovo partnerstvo "živo i zdravo".

Manevri su verovatno bili planirani unapred, dodao je Prajs na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Kinesko Ministarstvo odbrane potvrdilo je održavanje zajedničke vazdušne patrole nad Japanskim i Istočnim kineskim morem i iznad zapadnog Pacifika, nazivajući to delom godišnje vojne vežbe.

BONUS VIDEO: ZAJEDNIČKA PATROLA RUSA I KINEZA: Avioni iznad Japanskog i Istočnokineskog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove