KRATER KAO DVOSPRATNICA: Rogozin pokazao rupu koji nastaje kada udari "Sarmat" (VIDEO)

Novosti online

22. 05. 2022. u 19:53

GENERALNI direktor "Roskosmosa" Dmitrij Rogozin objavio je snimak kratera koji je nastao nakon testiranja interkontinentalne balističke rakete "Sarmat".

КРАТЕР КАО ДВОСПРАТНИЦА: Рогозин показао рупу који настаје када удари Сармат (ВИДЕО)

Foto AP

-Ostaje samo da posavetujemo agresorima da ljubaznije razgovaraju sa Rusijom, napisao je Rogozin na svom Telegram kanalu.

-(Raketom) sa nuklearnim punjenjem će nastati takav krater na mestu objekta (geografskog objekta) protivnika… veoma veliki i veoma dubok i radioaktivan. I ne samo jedan, već tačno onoliko koliko najmoćnija na svetu nuklearna raketa isporuči (nuklearnog punjenja) na teritoriju ljutog neprijatelja. A takvih „Sarmata“ ćemo uskoro imati u vojsci oko pedeset, napisao je on.

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je 20. aprila s kosmodroma Pleseck izvedeno prvo lansiranje interkontinentalne balističke rakete „Sarmat" u okviru državnog programa testiranja.

Vojni resor je objavio da su potvrđene sve očekivane karakteristike rakete tokom svih etapa leta, a da su probni borbeni blokovi stigli u predviđenu oblast poligona Kura na Kamčatki.

Novosti

Nakon završetka programa ispitivanja raketni kompleks „Sarmat“ postaće deo naoružanja Strateških raketnih snaga Rusije. U Užurskoj raketnoj jedinici u Krasnojarskom kraju već je u toku priprema glavnog raketnog puka koji će upravljati novim raketnim kompleksom. Napredni kompleks „Sarmat“ zameniće rakete „Vojevoda“.

"Sarmat", kako su istakli u Ministarstvu odbrane, može da pogodi mete na velikoj udaljenosti, koristeći različite putanje leta, i garantovano može da zaobiđe sve perspektivne sisteme protivraketne odbrane.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO: RUSIJA TESTIRALA S-500! Pogledajte snimak - PVO sistem oborio balističku raketu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju