UNIŠTENA KRUPNA ISPORUKA AMERIČKOG ORUŽJA Konašenkov: "Oboreno 14 neprijateljskih dronova"

Novosti onlajn

21. 05. 2022. u 12:51

RUSKO Ministarstvo odbrane saopštilo je da je tokom jučerašnjeg dana ruska avijacija oborila ukrajinski avion Su-25, kao i da su snage PVO oborile 14 neprijateljskih dronova.

УНИШТЕНА КРУПНА ИСПОРУКА АМЕРИЧКОГ ОРУЖЈА Конашенков: Оборено 14 непријатељских дронова

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Prema rečima portparola ruskog odbrambenog resora Igora Konašenkova, ukrajinski avion oboren je tokom vazdušne borbe sa ruskim avionima nad mestom Belicko u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Takođe je rekao i da je ruska avijacija tokom dana gađala i četiri komandna centra ukrajinske vojske, 47 lokacija sa ljudstvom i vojnom tehnikom, a uništeno je i jedno skladište municije u okolini mesta Drobiševo.

- Kao rezultat bombardovanja uništeno je preko 270 ekstremista, onesposobljeno 52 jedinice vojne tehnike - rekao je Konašenkov.

Sa druge strane, visokopreciznim naoružanjem pogođena su još tri komandna centra, osam skladišta sa municijom i naoružanjem, a gađane su i 36 lokacije gde se nalazila ukrajinska vojska i vojna tehnika.

Ti objekti nalazili su se u Nikolajevskoj oblasti, u Luganskoj i Donjeckoj Narodnoj Republici.

Konašenkov je kazao i da je oboreno osam ukrajinskih raketa ispaljenih iz višecevnog raketnog sistema „Smerč“ u oblasti Harkova i Hersonskoj oblasti.

Uništeno oružje iz Amerike i Evrope

Ruska vojska je svojim visokopreciznim naoružanjem uspela da uništi veliku količinu oružja koju je ukrajinska vojska dobila od Evrope i SAD, izjavio je Konašenkov.

Ta partija naoružanja uništena je raketama „Kalibar“, koje su ispaljene sa brodova.

Takođe, „kalibrima“ je uništen i rezervoar sa gorivom koje se nalazilo u Odesi, a koje je služilo za snabdevanje ukrajinskih ekstremista.

Sa druge strane, artiljerijskim naoružanjem uništeno je 77 komandna centra ukrajinske vojske, 43 artiljerijske jedinice, kao i 10 skladišta sa municijom.

Takođe, uništen je i PVO sistem Buk-M1, dve baterije sistema „Grad“, a gađano je i 602 lokacije sa ljudstvom i vojnom tehnikom.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

PREDAJA PRIPADNIKA "AZOVA": Ukrajinski vojnici napuštaju "Azovstalj"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)