BRITANSKI SAS VODI UKRAJINSKE DIVERZANTE: Kijev vrši poslednje pripreme za kontraofanzivu kod Harkova (MAPA)

P. Z. S. /telegram rybar

10. 05. 2022. u 17:26

ORUŽANE snage Ukrajine, nacionalni bataljoni i jedinice teritorijalne odbrane nastavljaju da proširuju zonu kontrole severno od Harkova.

БРИТАНСКИ САС ВОДИ УКРАЈИНСКЕ ДИВЕРЗАНТЕ: Кијев врши последње припреме за контраофанзиву код Харкова (МАПА)

Foto Tanjug/AP


Komanda Oružanih snaga Ukrajine priprema potpuni napad na Kazačiju Lopan i Cupovku. Oružane snage RF nastavljaju da drže liniju u Lipcima. U Rubižnu se vode borbe.
Istovremeno, ukrajinska komanda priprema operaciju prelaska Severskog Donca kod Čepela i presecanja linija snabdevanja Izjumske grupe.
Glavni zadatak ukrajinskih jedinica na ovom pravcu je preusmeravanje snaga Oružanih snaga Rusije na frontu Izjum i Liman.

*Nekoliko DRG je već poslato u regione koji se graniče sa Rusijom. Zadatak njihove koordinacije i izvođenja diverzantskih operacija u graničnom pojasu sa Rusijom dodeljen je oficirima Britanske specijalne vazdušno-desantne službe (SAS).

Ilustracija telegram rybar



*Sa aerodroma Čugujev kretanje ruskih trupa prati bespilotna letelica Bairaktar, koja će artiljerijom gađati kolone trupa i tehnike koje prelaze sa teritorije Ruske Federacije.

*Na zapadnoj obali Severskog Donca u naseljima Zaliman i Červonoje (istočno od naselja Čepel) raspoređeni su komandno-osmatračnički punktovi 14. brigade i 4. brigade Oružanih snaga Ukrajine.  Glavni napori su trenutno usmereni na forsiranje malih jurišnih grupa reke u oblasti južno od Čepela i preuzimanje kontrole nad naseljima Rudnevo i Ivanovka.

*Oko 300 ljudi iz jedinica teritorijalne odbrane formiranih na zapadu Ukrajine prebačeno je u Razdolje.  Najverovatnije će glavni udar preko pontona biti pokrenut istovremeno sa ofanzivom Oružanih snaga Ukrajine na područje severoistočno od Harkova.

BONUS VIDEO - Pogledajte: Ovako izgleda grad pod zemljom u "Azovstalju" koji su opkolili Rusi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili