UKRAJINSKA VOJSKA KORISTILA STARLINK ILONA MASKA: Pukovnik 36. brigade marinaca o komunikaciji sa štabom i internet vezama

P. Z. S. / russian.rt.com

08. 05. 2022. u 11:28

ZAROBLjENI načelnik štaba 36. brigade mornaričke pešadije Oružanih snaga Ukrajine pukovnik Dmitrij Kormjankov je u intervjuu za RT rekao da je Kijev predao ukrajinskoj vojsci u Mariupolju komplet opreme Starlink koju je razvio SpejsIks (SpaceX) Ilona Maska.

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА КОРИСТИЛА СТАРЛИНК ИЛОНА МАСКА: Пуковник 36. бригаде маринаца о комуникацији са штабом и интернет везама

Foto AP

- Koliko znam, iz jednog od helikoptera (kada smo imali problem sa komunikacijom) dobili smo neku vrstu satelita... satelitski set, Starlink je zapravo predat, rekao je on.

Prema njegovim rečima, vojska je koristila ovaj komplet za komunikaciju sa rođacima i prijateljima, kao i za pristup internetu.


Dodao je da je satelitska veza, a ne Starlink, korišćena za komunikaciju sa višom komandom.

-Starlink je internet. Satelit je korišćen kao veza sa višom komandom, objasnio je on.

Ranije je komandant 36. odvojene brigade marinaca od 2021. godine pukovnik Vladimir Baranjuk u intervjuu za RT rekao da kijevski režim obmanjuje ukrajinsku vojsku, obećavajući deblokadu.

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SZO UPOZORAVA SVET: Opasan virus se razvija...