LUKAŠENKO: Cilj SAD je da se obračunaju sa Rusijom i Kinom

Novosti online

05. 05. 2022. u 16:17

CILj Sjedinjenih Američkih Država je da se obračunaju sa Rusijom, a zatim i sa Kinom, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, komentarišući sukob u Ukrajini.

ЛУКАШЕНКО: Циљ САД је да се обрачунају са Русијом и Кином

Foto: Nikolay Petrov/BelTA Pool Photo via AP/Jutjub/Military Update 7M

- SAD žele da iskoriste trenutak tako što će svoje saveznike vezati za sebe i potopiti Rusiju u ratu sa Ukrajinom. To je njihov cilj – da se obračunaju sa Rusijom, a zatim i sa Kinom - rekao je Lukašenko u intervjuu za agenciju AP.

On je takođe optužio Zapad, posebno Vašington, za potpirivanje sukoba između Rusije i Ukrajine.

Lukašenko smatra da Rusija ne može da izgubi u sukobu u Ukrajini, ali da pri tome Moskvu podržava samo Minsk, dok se „čak 50 država pridružilo udruženim snagama“ na ukrajinskoj strani.

Na pitanje novinara da li postoji hipotetička mogućnost upotrebe nuklearnog oružja u slučaju odugovlačenja vojnih dejstava u Ukrajini, beloruski lider je istakao da je upotreba nuklearnog oružja nedopustiva.

- Apsolutno smatram da je upotreba nuklearnog oružja nedopustiva i zato što je to pored nas. Ne baš ovde, ali ne ni preko okeana, kao Sjedinjene Američke Države. To je uopšte nedopustivo... Može otkinuti Zemljinu kuglu sa orbite i odletećemo u nepoznatom pravcu - rekao je Lukašenko.

Ali da li Rusija može ili ne može da primeni nuklearno oružje, „to pitanje treba da postavite rukovodstvu Rusije“, konstatovao je Lukašenko.

rs.sputniknews.com

BONUS VIDEO - RUSKI "ALIGATOR" I "KROKODIL" U AKCIJI: U brišućem letu jure ka ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)