OBORENO ŠEST UKRAJINSKIH DRONOVA: Konašenkov - Pogođena baterija raketnog sistema BM-21 „Grad“

Novosti onlajn

04. 05. 2022. u 19:40

RAKETNE trupe i artiljerija ruske vojske pogodile su bateriju raketnog sistema BM-21 „Grad“ na vatrenim položajima ukrajinskih snaga, kao i 83 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov.

ОБОРЕНО ШЕСТ УКРАЈИНСКИХ ДРОНОВА: Конашенков - Погођена батерија ракетног система БМ-21 „Град“

Foto: Profimedia/Ilustracija/Jutjub/Minoboronы Rossii

Portparol je dodao da su raketama visoke preciznosti Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile tokom dana četiri artiljerijske baterije na vatrenim položajima, tri skladišta municije u oblastima Mirna Dolina, Bahmutska i Taškovka, 20 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike, kao i u području naselja Popasna – radarsku stanicu za protivbaterijsku borbu američke proizvodnje.

Prema njegovim rečima, ruska avijacija pogodila je 77 oblasti koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike. Uništeno je do 310 pripadnika ukrajinskih snaga i 36 jedinica naoružanja i vojne tehnike.

Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu su tokom proteklog dana uništili šest ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Avdejevka, Severodonjeck, Vesela Gora u Luganskoj Narodnoj Republici, kao i iznad ostrva Zmejni, istakao je Konašenkov.

Osim toga, u oblasti Špakovke u Harkovskoj oblasti u vazduhu su oborene dve rakete ispaljene iz višecevnog raketnog bacača „Smerč“.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno 146 aviona, 112 helikoptera, 712 bespilotnih letelica, 287 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.817 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 323 višecevna raketna sistema, 1.292 oruđa poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.624 specijalna vojna vozila, zaključio je Konašenkov.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

AVIONI NADLEĆU MOSKVU: Piloti ruskih akrogrupa i vazdušnih snaga vežbaju za paradu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PAŽLJIVO PRATIMO SITUACIJU IAEA: Nema štete na iranskim nuklearnim lokacijama