TEMA BILA I UKRAJINA: Putin i Lukašenko razgovarali o predstojećem samitu ODKB

Tanjug

03. 05. 2022. u 23:00

RUSKI predsednik Vladimir Putin i beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko razgovarali su danas telefonom o pripremama za predstojeći sastanak lidera Organizacije ugovora o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), saopšteno je iz Kremlja, prenosi TASS.

ТЕМА БИЛА И УКРАЈИНА: Путин и Лукашенко разговарали о предстојећем самиту ОДКБ

Foto: EPA

- Razgovarano je o nekim aspektima saradnje u okviru integracionih asocijacija na evroazijskom prostoru, uključujući pripreme za predstojeći sastanak lidera ODKB - navodi se u saopštenju.

Prema Kremlju, Putin i Lukašenko su razmotrili i trenutnu situaciju u okolnostima kada Rusija nastavlja da sprovodi "specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini".

Moskva će tokom ovog meseca biti domaćin jubilarnog samita ODKB, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov ranije je saopštio da je datum sastanka već određen, ali da će biti objavljen naknadno, navodi TASS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo