TOG DANA ĆE SVE BITI GOTOVO: Orban otkrio kada Putin planira da završi rat u Ukrajini

Novosti online

03. 05. 2022. u 10:48

PAPA Francisko je u intervjuu za list „Korijere dela sera“ izjavio da mu je mađarski premijer Viktor Orban prilikom nedavnog susreta rekao kada ruski predsednik Vladimir Putin planira da završi rat u Ukrajini.

ТОГ ДАНА ЋЕ СВЕ БИТИ ГОТОВО: Орбан открио када Путин планира да заврши рат у Украјини

Foto: Tanjug/AP/EPA/Ilustracija

- Orban mi je, kad smo se sreli, rekao da Rusi imaju plan i da će sve biti gotovo 9. maja. To bi takođe objasnilo brzinu kojom sve eskalira ovih dana. Jer više nije u pitanju samo Donbas nego i Krim i Odesa, odnosno zauzimanje ukrajinskih luka na Crnom moru - rekao je papa. 

Papa je u intervjuu ponovio da je spreman da otputuje u Moskvu kako bi se susreo s Vladimirom Putinom.

- Još nismo dobili odgovor i nastavljamo da insistiramo, iako se plašim da Putin ne može i ne želi da održi taj sastanak u ovom trenutku - rekao je papa Francisko.

Takođe je naglasio da „zasad neće ići u Kijev“. Po njegovim rečima, u Ukrajinu je poslao kardinale Majkla Černija i Konrada Krajevskog, kome je to četvrta poseta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi