HRANI SE ZDRAVO, ALI JEDNO POVRĆE NIKAD NIJE PROBALA: Jelovnik kraljice Elizabete ipak sadrži i slaktiše

Novosti online

03. 05. 2022. u 00:35

KRALjICA Elizabeta nedavno je proslavila 96. rođendan, a zdrava ishrana koju konzumira, glavna je tajna njene dugovečnosti.

ХРАНИ СЕ ЗДРАВО, АЛИ ЈЕДНО ПОВРЋЕ НИКАД НИЈЕ ПРОБАЛА: Јеловник краљице Елизабете ипак садржи и слактише

Foto: EPA

Njen lični kuvar Daren Mekgradi kaže da kraljica jede iste namirnice poslednjih 60 godina, kao i da svi zaposleni znaju napamet njen jelovnik. Piše se da ona ima 20 kuvara, koji su joj predstavljali svoje jelovnike, dok je ona birala šta će jesti. Na njenom meniju su svakodnevno iste stvari, ali jednu namirnicu nikada nije želela da proba.

Čaj i keks

Kraljica Elizabeta svaki dan počinje čajem sa mlekom bez šećera i sa keksom. U tome uživa svako jutro i dan nije dan ako ne dobije svoj omiljeni keks i čaj.

Doručak

Nakon kupanja i oblačenja, kraljica jede doručak koji se sastoji od žitarica s hladnim mlekom. Ponekad pojede tost sa marmeladom, dok jaja retko kada jede za doručak.

Ručak

Kraljica Elizabeta voli jednostavan ručak bogat proteinima i ugljenim hidratima. Glavni kuvar tvrdi da voli da pojede losos uz spanać ili tikvice, a ponekad će odabrati pileću salatu.

Foto: Tanjug/AP Photo

Čaj u popodnevnim časovima

Dosta se pisalo o čaju u popodnevnim časovima, za koji mnogi tvrde da je kraljičin neizostavni deo u toku dana. Stručnjak za kraljevsku porodicu Kejti Nišol prepričala je da se tada, osim čaja, poslužuju sendviči s krastavcima i voćna torta.

Večera

Za večeru je uvek rezervisana riba sa žara. Uz nju jede povrće i salatu, a njen kuvar ističe da je veoma disciplinovana, kao i da je jednostavnost u ishrani održava zdravom.

Desert

- Voli tamnu čokoladu, a što je tamnija, to bolje. Nije luda za mlečnom ili belom čokoladom - rekao je kuvar.

Ipak, kraljica Elizabeta nikada nije probala i ne želi da proba luk bilo koje vrste, pa se ta namirnica nikada neće naći na njenom tanjiru.

BONUS VIDEO - ROĐENA KAO PRINCEZA, UMRLA KAO SKROMNA ŽENA: Srpska kraljica Marija je nekada bila uzor narodu

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UKRAJINA OBORILA RUSKI BOMBARDER: Oglasio se komandant ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva