"POGOĐENO 36 UKRAJINSKIH VOJNIH OBJEKATA" Konašenkov - "Uništeno do 170 nacista, kao i 36 jedinica naoružanja i ukrajinske vojne opreme"

Novosti onlajn

02. 05. 2022. u 18:50

RUSKI sistemi za protivvazdušnu odbranu oborili su tokom proteklog dana tri ukrajinske bespilotne letelice „Bajraktar TB-2“ u rejonu ostrva Zmejni, saopštio je portparol ruskog Ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov.

ПОГОЂЕНО 36 УКРАЈИНСКИХ ВОЈНИХ ОБЈЕКАТА Конашенков - Уништено до 170 нациста, као и 36 јединица наоружања и украјинске војне опреме

Foto: EPA/Ministarstvo odbrane Ruske Federacije

Osim toga, u blizini naselja Červoni Oskol i Nevsko u Harkovskoj oblasti, kao i Vesjolo u Donjeckoj Narodnoj Republici oborena su još četiri ukrajinska drona, a pet raketa sistema „Smerč“ presretnuto je u oblastima Izjum, Topoljsko i Mala Kamiševaha.

Tokom dana je vazdušnim raketama visoke preciznosti pogođeno 36 ukrajinskih vojnih objekata. Među njima je pet komandnih punktova, uključujući komandno-osmatračka mesta bataljona 95. Desantno-jurišne i 81. aeromobilne brigade, rekao je Konašenkov.

General je naveo da je pogođeno i 25 uporišta, područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, uključujući i na području Aleksandrovke koncentrisanje snaga nacističke formacije „Ajdar“.

Foto: Profimedia/Ilustracija/Vikipedija

Takođe je u Dnjepropetrovskoj oblasti u blizini naselja Pokrovsko uništeno skladište raketno-artiljerijskog naoružanja i municije, a u oblasti naselja Meževa uništena su četiri protivvazdušna sistema S-300 i radarska stanica za izviđanje i navođenje.

Portparol je dodao da su raketne snage u protekla 24 časa pogodile četiri područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, kao i dva komandna mesta, uključujući štab ukrajinske 93. mehanizovane brigade u rejonu Podalovka.

Ruska avijacija je pogodila je 13 uporišta i područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike ukrajinskih trupa, rekao je Konašenkov.

On je dodao da su artiljerijske jedinice pogodile dva komandna mesta, osam artiljerijskih baterija, 12 uporišta i 28 područja koncentrisanja ljudstva i vojne tehnike. U napadima je uništeno do 170 neonacista, kao i 36 jedinica naoružanja i ukrajinske vojne tehnike.

- Od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini uništeno je ukupno 146 aviona, 112 helikoptera, 690 bespilotnih letelica, 285 protivvazdušnih raketnih sistema, 2.760 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 316 višecevnih raketnih bacača, 1.246 artiljerijskog oruđa i minobacača, kao i 2.578 jedinica specijalnih vojnih vozila - zaključio je Konašenkov.

 

BONUS VIDEO:

BRITANSKI PLAĆENIK U UKRAJINI: Niko nije ni dinara dobio za ratovanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)