TRAMP UDARIO IZ SVE SNAGE: Bajden nema pojma, ni pet najgorih predsednika nisu naneli toliko štete Americi koliko on za 16 meseci

Novosti online

02. 05. 2022. u 08:39

BIVŠI američki predsednik Donald Tramp kaže da je njegov politički oponent i aktuelni predsednik Džozef Bajden za manje od godinu i po dana naneo više štete zemlji nego „petorica najgorih“ predsednika.

ТРАМП УДАРИО ИЗ СВЕ СНАГЕ: Бајден нема појма, ни пет најгорих председника нису нанели толико штете Америци колико он за 16 месеци

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

- Možete da uzmete pet najgorih predsednika u čitavoj američkoj istoriji, da ih skupite sve zajedno i oni ne mogli da načine – nisu načinili – takvu štetu kakvu je našoj zemlji naneo Bajden za svega 16 meseci - rekao je Tramp na mitingu u Nebraski.

Tramp smatra i da je Bajden odgovoran za događaje u Ukrajini. Situacija nosi posledice po čitav svet, uključujući izbijanje novog svetskog rata.

- Naša zemlja tone u pakao, ali ispravićemo to. Nadam se da neće biti kasno. To što se dogodilo u Ukrajini je veoma opasno za čitav svet. Može da se pretvori u novi svetski rat. Našom zemljom sada rukovode ljudi koji mogu da dovedu do novog svetskog rata - rekao je bivši američki predsednik.

On je ocenio i da rusko rukovodstvo retorikom o nuklearnom oružju pokazuje koliko ne poštuje rukovodstvo Amerike.

Kako je naveo, dok je bi predsednik imao je negativan odnos prema ideji modernizacije nuklearnih snaga Amerike, ali nije imao drugog izbora jer su to radile druge zemlje.

- Ali imamo predsednika koji nema pojma šta se događa, koji pruža ruku vazduhu - rekao je Tramp misleći na nedavni događaj kad je Bajden , po završetku govora, u nameri da se rukuje pružio ruku u prazno.

- A to se događa dok Vladimir Putin neprekidno govori o nuklearnom oružju. Niko nikada nije govorio o nuklearnom oružju, ne smete o njemu da govorite, to je zabranjena reč, jer je i suviše razorno. Putin o tome stalno govori jer ne poštuje naše rukovodstvo - rekao je Tramp i dodao da su slabost i nekompetentnost njegovog naslednika omogućile da specijalna vojna operacija Rusije počne.

- Tako nešto se ne bi dogodilo da je moja administracija na čelu zemlje, uveren sam u tom 100 odsto - zaključio je Tramp.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)