BAŠAR EL ASAD POSETIO VELIKU PRAVOSLAVNU SVETINJU: Predsednik Sirije i prva dama proveli Vaskrs sa monahinjama i siročićima (VIDEO)

Novosti online

24. 04. 2022. u 22:18

PREDSEDNIK Sirijske Arapske Republike Bašar el Asad i prva dama Asma el Asad posetili su danas, na Vaskrs, manastir Rođenja Presvete Bogorodice u mesdu Saidneja, nedaleko od Damaska.

БАШАР ЕЛ АСАД ПОСЕТИО ВЕЛИКУ ПРАВОСЛАВНУ СВЕТИЊУ: Председник Сирије и прва дама провели Васкрс са монахињама и сирочићима (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/الرادع السوري | Syria RD

Predsednik i prva dama su čestitali pravoslavnim vernicima i monahinjama Vaskrs, a posebno su posvetili pažnju siročićima o kojima se stara manastirsko sestrinstvo.

Manastir Rođenja Presvete Bogorodice je u 6. veku osnovao car Justinijan. Danas je ova velika svetinja pod jurisdikcijom Antiohijske patrijaršije.

Manastir ima zbirku ikona iz perioda od 5. do 7. veka, kao i veliku biblioteku, koju su danas posetili predsednik Asad i njegova supruga.

U manastiru se čuva i ikona presvete Bogorodice za koju se veruje da ju je lično naslikao jevanđelista Luka.

Svetinja je pretrpela teška razaranja tokom rata u Siriji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima