NAJBOLJI REZULTAT KOJI JE DESNICA IKADA OSTVARILA: Le Pen obećala da nikada neće napustiti Francuze, pa zapevala Marseljezu (VIDEO)

G. Čvorović - Od stalnog dopisnika: PARIZ

24. 04. 2022. u 20:43

- MILIONI naših sunarodnika su glasali za promene – poručila je u nedelju uveče Marin Le Pen, koja je izgubila na u drugom krugu predsedničkih izbora protiv Emanuela Makrona kome je primalo 57,60 odsto glasova, prema prvim preliminarnim rezultatima.

НАЈБОЉИ РЕЗУЛТАТ КОЈИ ЈЕ ДЕСНИЦА ИКАДА ОСТВАРИЛА: Ле Пен обећала да никада неће напустити Французе, па запевала Марсељезу (ВИДЕО)

Foto: AP Photo/Francois Mori

Ona se zahvalila svima koji su joj dali glas i poručila da joj to čini čast.

Ovo je, sa 42,40 odsto, najbolji rezultat koji je krajnja desnica ikada ostvarila na predsedničkim izborima u Francuskoj.

Le Penova je iz Paviljona Armenonvil u Parizu, samo desetak minuta posle 20 sati kada su objavljeni prvi rezultati, naglasila da je odlučnija nego ikad da nastavi svoju borbu u odgovoru na iskazane zabrinutosti Francuza. Istovremeno se već okrenula predstojećim parlamentarnim izborima u junu, naglasivši da se nazire velika politička rekompozicija u zemlji.

- Počinjemo večeras veliku borbu za parlamentarne izbore – istakla je Le Penova i poručila da će je voditi "sa svima koji su imali hrabrosti da se suprostave Makronu."

Navela je i da "istorijski skor stvara nadu za velikim brojem poslanika."

- Nikada neću napustiti Francuze – završila je Le Penova obraćanje pred svojim pristalicama, uz reči "Živela Republika, Živela Francuska" i akapela za govornicom povela Marseljezu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (6)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!