SPECIJALNIM LETOM IZ JERUSALIMA: Blagodatni oganj u subotu stiže u Moskvu

Novosti onlajn

21. 04. 2022. u 16:19

RUSKI Fond Andreja Prvozvanog će dostaviti Blagodatni oganj iz Jerusalima u Moskvu 23. aprila.

СПЕЦИЈАЛНИМ ЛЕТОМ ИЗ ЈЕРУСАЛИМА: Благодатни огањ у суботу стиже у Москву

Foto: Tanjug/AP Photo

- Pred Uskrs, 23. aprila, delegacija Fonda Andreja Prvozvanog će specijalnim letom dostaviti Blagodatni oganj iz Hrama Vaskrsenja Hristovog iz Jerusalima u Moskvu - rekli su u pres službi fonda.

Patrijarh jerusalimski Teofil III je ranije, na sastanku sa predsednikom popečiteljskog saveta Fonda Vladimirom Jakunjinom, podržao misiju Fonda Andreja Prvozvanog da se Blagodatni oganj donese u Rusiju.

Pored toga, po tradiciji, patrijarh jerusalimski Teofil će pred Uskrs pročitati molitvu za mir na Svetoj zemlji i u svim mestima na Zemlji gde su u toku konflikti.

Prošle godine je delegacija Fonda Andreja Prvozvanog 1. maja donela u Moskvu Blagodatni oganj pred uskršnje bogosluženje u Hramu Hrista Spasitelja, koji su zatim delili u 15 moskovskih hramova.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: 

EKSPEDICIJA NOVOSTI U MALOJ AZIJI: POTRAGA ZA OSTACIMA NIKEJE - DRUGE PRESTONICE VIZANTIJE

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!