NEMCI HAPSE ZBOG PODRŠKE RUSIJI: Pokrenuto više od 140 postupaka zbog isticanja slova Z

Srna

18. 04. 2022. u 10:38

VIŠE od 140 slučajeva pokrenuto je u Nemačkoj zbog pružanja podrške ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, javila je medijska grupa "Redakcionsnekverk Dojčland".

НЕМЦИ ХАПСЕ ЗБОГ ПОДРШКЕ РУСИЈИ: Покренуто више од 140 поступака због истицања слова Z

Foto: EPA

Prema pisanju grupe, većina slučajeva povezana je sa javnim isticanjem slova Z, koje se smatra jednim od simbola podrške ruskoj operaciji.

Vlasti u brojnim nemačkim pokrajinama, uključujući Bavarsku, Berlin, Donju Saksoniju i Severnu Rajnu-Vestfaliju, zabranile su isticanje slova Z na osnovu Paragrafa 140 Kaznenog zakona Nemačke, kojim se predviđaju novčane ili zatvorske kazne do tri godine za odobravanje određenih krivičnih dela, piše TASS.

Osim toga, u Severnoj Rajni-Vestfaliji je od 24. februara registrovano više od 140 incidenata sa nanošenjem materijalne štete povezanih sa razvojem događaja u Ukrajini.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 21. februara da Moskva priznaje nezavisnost samoproglašenih republika u Donbasu. On je tri dana kasnije rekao da je Rusija započela specijalnu vojnu operaciju u Ukrajini kako bi se zaštitio narod u Donbasu, koji, prema njegovim rečima, već osam godina pati zbog postupaka ukrajinskih vlasti.

BONUS VIDEO: STANOVNIK MARIUPOLjA: Ukrajinska vojska režirala uništenje pozorišta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

BESPLATAN PADEL NA ČUBURCU! FONDACIJA MOZZART OTVARA JOŠ JEDAN TEREN U ČUVENOM PARKU