RAZBIJENA MREŽA UKRAJINSKIH ŠPIJUNA: U Hersonu pronađena dokumenta 20 devojaka koje su radile kao „poslovna pratnja“ i saboteri

P. Z. S. / ria.ru

15. 04. 2022. u 02:17

U HERSONU su pronađeni materijali o skoro 20 eskort dama, koje je Spoljna obaveštajna služba Ukrajine koristila ne samo kao doušnike, već i za obavljanje specijalnih zadataka, pa čak i sabotaže, proizilazi iz dokumenata ukrajinskih obaveštajnih službi kojima su raspolagale RIA Novosti.

РАЗБИЈЕНА МРЕЖА УКРАЈИНСКИХ ШПИЈУНА: У Херсону пронађена документа 20 девојака које су радиле као „пословна пратња“ и саботери

Foto Tanjug/AP


Službenik ukrajinske spoljne obaveštajne službe, predstavljajući se kao fotograf, ušao je u poverenje devojkama i ponudio im zanimljivu ličnu perspektivu. Ruske snage bezbednosti uspele su da identifikuju jednog od ovih „fotografa“ – reč je o pukovniku SVRU, načelniku 5. odeljenja za grad Herson Aleksandru Badenko.


Najčešće je „fotograf” lakovernim klijentima nudio profitabilan brak na Zapadu i u Rusiji, a najoslobođenijim klijentima – upoznavanje sa bogatim klijentima i rad sa „velikim izgledima”.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)