(MAPA) BITKA ZA MARIUPOLJ: Čiste se poslenji džepovi otpora; Nacisti puka Azov grčevio se bore za svaku kuću

P. Z. S. /telegram rybar

14. 04. 2022. u 23:25

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 50. dan. Bitka za Mariupolj privodi se kraju.

(МАПА) БИТКА ЗА МАРИУПОЉ: Чисте се послењи џепови отпора; Нацисти пука Азов грчевио се боре за сваку кућу

Foto printskrin youtube RT murad gazdijev

Kratak rezime današnjih dejstava u Mariupolju dao je ruski vojni izveštač na svom telegram kanalu rybar.

 

Primorski kotao - Nastavljaju se borbe sa neprijateljem i čišćenje višespratnica između avenije Nahimova i Graditelja.

 

U čeličani MMK Iljič u okrugu Kalmiuski - vrši se čišćenje teritorije, nastavlja se masovna predaja vojnog osoblja Oružanih snaga Ukrajine koje je ostalo u fabrici (još 160 ljudi se predalo ujutru). Zahvaljujući prestanku otpora Oružanih snaga Ukrajine, delimično su očuvane privatne kuće.



U okrugu Levoberežni - završeno je čišćenje stambenih naselja do ulica Lomizov i Mikluho-Maklaj. Savezničke snage su išle celim frontom do Korotaje Balke i do fabričke industrijske zone.

Žestoke bore, za svaki ulaz, se još vode u fabrici "Azovstalj", i njenoj okolini gde se nalaze pripadnici nacističkih jedinica puka Azov i strani plaćenici i instruktori.

Posle eksplozije i oštećenja krstarica Moskva potonula je u nevremenu tokom vuče do luke. Vode se žestoke borbe u Donbasu. Predalo se više od 2.500 Ukrajinaca u Mariupolju.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da će cilj i zadaci operacije biti izvršeni. Rusko-ukrajinski pregovori se nastavljaju u onlajn formatu.

BONUS VIDEO - RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)