ZAJEDNIČKA VEŽBA HRVATSKE I AMERIČKE VOJSKE: Poligon kod Pule posetio i predsednik Zoran Milanović

Tanjug

09. 04. 2022. u 17:18

PREDSEDNIK Hrvatske i vrhovni komandant oružanih snaga, Zoran Milanović, obišao je međunarodnu vojnu vežbu “Štit 22”, koja je održana na vojnom poligonu “119. brigade Hrvatske vojske” na Rtu Kamenjak u Premanturi kraj Pule, saopšteno je danas iz kancelarije Milanovića.

ЗАЈЕДНИЧКА ВЕЖБА ХРВАТСКЕ И АМЕРИЧКЕ ВОЈСКЕ: Полигон код Пуле посетио и председник Зоран Милановић

Foto: Ured Predsjednika RH

U vežbi bojevim gađanjem ciljeva u vazdušnom prostoru učestvovali su pripadnici hrvatskih i americkih oružanih snaga, prenela je Hina.

Cilj vežbe je prikaz sposobnosti jedinica protivvazdušne odbrane u uočavanju, praćenju i gađanju ciljeva u vazdušnom prostoru.

Vežba “Štit 22” održava se od 4. do 13. aprila. Reč je o vežbi koja se održava redovno već 27 godina, a ove godine po prvi put su uz hrvatske vojnike učestvovali pripadnici američke vojske.

Vojnu vežbu pratili su i načelnik Glavnog štaba OSRH admiral Robert Hranj i drugi vojni zvaničnici Hrvatske i predstavnici američke vojske.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SKREĆEMO VAM PAŽNJU: Poljska podigla avijaciju zbog „intenzivne aktivnosti“ Rusije