PROBIJENA ODBRANA 57. MOTO BRIGADE KOD SEVERNODONJECKA: Uništeno 9 oklopnjaka, 50 vojnika izbačeno oz stroja

P. Z. S. / MO Rusije

05. 04. 2022. u 19:55

GRUPACIJA trupa Luganske Narodne Republike nastavlja ofanzivu na položaje ukrajinske 24. odvojene mehanizovane brigade i vodi borbe na istočnoj periferiji naselja Novotoškivske, saopštio je portparol ruskog MO general-major Igor Konašenkov.

ПРОБИЈЕНА ОДБРАНА 57. МОТО БРИГАДЕ КОД СЕВЕРНОДОЊЕЦКА: Уништено 9 оклопњака, 50 војника избачено оз строја

Foto Tanjug


-Na severodonjeckom pravcu, jedinice Luganske Narodne Republike probile su odbranu 57. motorizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine, uništivši do 50 pripadnika ljudstva i 9 oklopnih vozila, i vode borbe na severnoj periferiji naselja Zamulovka, rekao je Konašenkov.
Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju sa udarima po vojnoj infrastrukturi Ukrajine.

Visokoprecizne rakete sa vazdušnim lansiranjem u oblastima naselja Zoločev i Čugujev uništile su komandno mesto jedinice teritorijalne odbrane, skladište goriva i fabriku za remont oklopnih vozila, saopštio je Konašenkov.

Operativno-taktička avijacija Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i raketnih snaga su tokom dana pogodile 33 vojna objekta Ukrajine.

Foto AP

Među njima je osam komandnih mesta, tri logistička depoa, kao i 21 uporište i područja koncentracije vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, kazao je general Konašenkov.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su u vazduhu 5 udarnih ukrajinskih bespilotnih letelica.

Ukupno je od početka specijalne vojne operacije uništeno 125 aviona, 93 helikoptera, 403 bespilotne letelice, 1981 tenk i druga borbena oklopna vozila, 854 oruđa terenske artiljerije i minobacača, kao i 1876 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Ujutro 5. aprila, u blizini Mariupolja je osujećen još jedan pokušaj kijevskog režima da evakuiše vođe nacionalističkog bataljona Azov. Dva ukrajinska helikoptera Mi-8, koja su pokušala da se probiju do grada sa mora, oborena su iz prenosnih protivvazdušnih raketnih sistema.

-Prethodno smo više puta i svim raspoloživim kanalima donosili kijevskom režimu naše predloge o mogućnosti povlačenja jedinica ukrajinskih oružanih snaga koje su dobrovoljno položile oružje iz Mariupolja. Danas je ponovo od 6 sati ujutro po moskovskom vremenu od ukrajinskih vojnika zatraženo da prekinu neprijateljstva, polože oružje i izađu dogovorenom rutom na teritoriju koju kontroliše kijevski režim, kazao je Konašenkov.

On je istakao da kijevski režim stalno ignoriše ove predloge. S obzirom na nezainteresovanost Kijeva za spasavanje života svojih vojnih lica, Mariupolj će od nacionalista osloboditi jedinice ruskih oružanih snaga i Donjecke Narodne Republike.

BONUS VIDEO: AKCIJA KOD MARINIKE: Ruska artiljerija udara po ukrajinskim položajima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)