NAPAD U NIGERIJI: Naoružani napadači ubili 15 vojnika

Tanjug

05. 04. 2022. u 22:41

NAORUŽANI napadači ubili su 15 nigerijskih vojnika i ranili više desetina drugih, tokom napada na vojnu bazu u državi Kaduna na severu zemlje, rekla su danas Rojtersu dva vojna izvora.

НАПАД У НИГЕРИЈИ: Наоружани нападачи убили 15 војника

Foto: Tanjug/AP

Vojni zvaničnik iz baze u Kaduni rekao je da su naoružani ljudi na motorima koristili raketne bacače i drugo teško oružje tokom napada koji je trajao više od dva sata u ponedeljak uveče.

Jedanaest vojnika je poginulo tokom tog napada, dok je 19 ranjeno i prebačeno u tri različite bolnice u Kaduni, a četiri vojnika kasnije su podlegla povredama, rekao je ovaj nigerijski oficir.

Drugi vojnik u bazi Kaduna saopštio je Rojtersu da su tri vojna vozila uništena tokom napada i da je više komada oružja nestalo u kasarni.

U izveštaju o situaciji iz ove baze upućenom vojnom štabu u Abudži, u koji je uvid imala britanska agencija, navodi se da je trenutna situacija „mirna, ali krajnje nepredvidiva“.

Bande, koje je vlada označila kao terorističke, izazivaju pustoš u severozapadnoj Nigeriji, pošto napadaju naseljena mesta i škole gde kidnapuju na stotine učenika zbog otkupa, a nigerijska vojska se istovremeno bori protiv islamističke pobune u severoistočnom delu zemlje i oružanih bandi na severozapadu, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: Goreće nebo i zemlja - Ovoga treba da se plaše neprijatelji Srbije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri