MO RUSIJE: Kijev ponovo nije odobrio humanitarne koridore ka Rusiji iz dva pravca

P. Z. S. / ria.ru

04. 04. 2022. u 22:22

KIJEVSKE vlasti ponovo nisu uspele da se dogovore o jedinstvenom humanitarnom koridoru ka Rusiji iz pravca Donjecka i Zaporožja, izjavio je u ponedeljak general-pukovnik Mihail Mizincev, načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

МО РУСИЈЕ: Кијев поново није одобрио хуманитарне коридоре ка Русији из два правца

Foto AP

-Svakog dana od 10.00 (moskovsko vreme) ruska strana obezbeđuje humanitarne koridore u pravcu Harkova i Mariupolja. Ukrajinska strana od osam humanitarnih koridora proglašenih za današnji dan na zaporoškom i donjeckom pravcu ponovo nije obezbedila ni jedan prema Rusija, rekao je on.

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe u Mariupolju i Donbasu. Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

BONUS VIDEO - VOJSKA DNR ČISTI MARIUPOLj: Pripadnici "Azov-a" digli u vazduh Dramsko pozorište

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!