"POSMATRAMO VAS. IMAJTE TO NA UMU" - Rogozin NATO-u poslao poruku iz svemira povodom dana Alijanse

Novosti online

04. 04. 2022. u 10:56

GENERALNI direktor Roskosmosa Dmitrij Rogozin ocenio je povodom 4. aprila, dana kada je formiran NATO, da Alijansa predstavlja glavnu pretnju svetu i pozvao njene članice da zapamte da ih Rusija posmatra iz svemira.

ПОСМАТРАМО ВАС. ИМАЈТЕ ТО НА УМУ - Рогозин НАТО-у послао поруку из свемира поводом дана Алијансе

Foto: Yuri Kochetkov/Pool Photo via AP, file

- Voleo bih da se moji stari poznanici sa posla u Briselu, posebno (generalni sekretar NATO-a Jens) Stoltenberg, na rođendan NATO-a zadive svojoj kancelariji, koristeći satelitski snimak sa letelice Roskosmosa. Momci, posmatramo vas. Imajte to na umu - napisao je Rogozin na Telegramu.

On je uz objavu podelio i satelitski snimak sedišta Alijanse u Briselu, koji je napravio ruski satelit Resurs-P, navodi RIA Novosti.

Rogozin je podsetio da su 4. aprila 1949. godine predstavnici 12 zemalja - Belgije, Velike Britanije, Danske, Islanda, Italije, Kanade, Luksemburga, Holandije, Norveške, Portugalije, SAD i Francuske, potpisali Severnoatlantski ugovor.

- Tako je rođen NATO - glavna pretnja celom svetu koji je preživeo Drugi svetski rat - naveo je Rogozin.

BONUS VIDEO:

GORI KOD HARKOVA: Veliki požar u Ukrajini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom