HEGEMONIJA dolara kao svetske valute će se izgubiti u dogledno vreme, američka valuta će postepeno gubiti na vrednosti, naveo je za RT Dan Kovalik, profesora na Pravnom fakultetu Univerziteta u Pitsburgu.

dx202xd

02.04.2022. 18:14

Ima mnogo indicija da Amerika hoće da uništi dolar namerno kako bi ukinula gotovinski dolar koji ionako guta inflacija i ne može više da ga brani. Ideja je da uvede digitalni cbdc koji bi omogućio potpunu kontrolu ljudi...

Moskva

02.04.2022. 18:26

“Капитализам као систем није одржан без колонијалних експлатација. У суштини капитализам је модерни „демократски“ робовласнички систем. Разлика је само у томе што су некада робове довлачили у своју земљу, а сада од целе земље праве колоније са робовима. Америка има јаку економију, али убедљиво највећа грана њене привреде је њена војска. Средство покоравања је Долар као главна светска валута. Све док долар није угрожен као главна валута, Америка неће бити свргнута са престола. Онога тренутка када се појави алтернатива јавља се проблем. Сетимо се Гадафија који је непосредно пре Арапског пролећа најавио да се трговина нафтом пребацује са ДОЛАРА НА ЗЛАТНИ ДИНАР. Затим тежња Кине и Русије да се ослободи долара и ствара неке нове валуте под окриљем БРИКС-а чини могућност да долар изгуби улогу главне светске валуте. Дакле постоји алтернатива, а то је оно чега се Америка смртно плаши! Управо због тога је главна индустријска грана Америке војска, којом жели да сачува долар као главну светску валуту! Док је долар главна валута, Васингтон га стампа, а остатак света сервисира инфлацију имамо Америку као велесилу! Када крену да се губе позиције бице сваста... а кренуло је!” Нађох коментар који сам објавио пре шест година… тада сам се само надао а сада већ сведочим да је стварно крено суноврат колонијално-резерватског капитализма.

Andrej

02.04.2022. 20:10

Mudro zbori profesor, propade dolar i Amerika, zavlada rublja i ruska ekonomija. Profesor ce sada trbuhom za kruhom iz Pitsbugga u Kazanj na pecalbu.