"PREDUZEĆEMO AKCIJE UZ POMOĆ PARTNERA" Lavrov - "Želimo da zaobiđemo nezakonite radnje"

Tanjug

30. 03. 2022. u 15:43

RUSIJA će nastojati da u međunarodnim razgovorima osudi nelegitimne sankcije Zapada i da uz podršku partnera preduzme praktične korake koji će omogućiti zaobilaženje takvih mera, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku sa iranskim kolegom Hoseinom Amir-Abdolahijanom.

ПРЕДУЗЕЋЕМО АКЦИЈЕ УЗ ПОМОЋ ПАРТНЕРА Лавров - Желимо да заобиђемо незаконите радње

Foto: EPA

- U našim odnosima sa Iranom i sa drugim bliskim partnerima nastojaćemo da osudimo ovu neprihvatljivu pojavu u međunarodnoj diskusiji i da preduzmemo praktične korake koji će nam omogućiti da zaobiđemo ove nezakonite radnje - izjavio je Lavrov, a prenosi ruska agencija TASS.

Lavrov je dodao da Rusija takođe vidi sankcije kao instrument zapadne politike koji je usmeren na "podrivanje principa suverene ravnopravnosti država".

- Uočavamo eklatantne, uporne pokušaje da se revidiraju temelji koji su propisani poveljom Ujedinjenih nacija. Jedno od oruđa neprihvatljive politike su mehanizmi jednostranih nelegitimnih sankcija - izjavio je Lavrov.

Istovremeno, šef ruske diplomatije je ukazao na interesovanje Moskve da izgradi partnerstvo sa Teheranom.

S druge strane, iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir-Abdolahijan je poručio da se Iran oštro protivi nametanju jednostranih sankcija Rusiji.

 

BONUS VIDEO:

KADIROV SE HITNO OGLASIO: Čečenski lider saopštio loše vesti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)