RATNI ZLOČIN UKRAJINACA: Stravično zlostavljanje ruskih vojnika zarobljenih kod Harkova (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Novosti online

28. 03. 2022. u 15:55

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kome se vidi kako ukrajinski vojnici pucaju u kolena prebijenim muškarcima, koji su očigledno ruski zarobljenici, tokom operacije u oblasti Harkova.

РАТНИ ЗЛОЧИН УКРАЈИНАЦА: Стравично злостављање руских војника заробљених код Харкова (УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО)

Foto: Printscreen

Ukrajinski vojnici su, navodno, uhvatili rusku izviđačku grupu koja je delovala iz Olhovke, naselja u Harkovu, otprilike 30 kilometara od ruske granice.

Na snimku se vidi više ljudi, očigledno ruskih ratnih zarobljenika, kako leže na zemlji. Čini se da su svi vojnici teško pretučeni i imaju rane na nogama.

Povređene vojnike ispituju naoružani ljudi, od kojih mnogi nose plave trake koje obično koriste ukrajinske jedinice.

Rusija je pokrenula istragu nakon što se na internetu pojavio video-snimak koji navodno prikazuje mučenje ratnih zarobljenika od strane ukrajinskih vojnika.

- Snimak koji kruži internetom prikazuje zarobljene vojnike koji su pogođeni u noge bez medicinske pomoći - navodi se u saopštenju Istražnog komiteta zemlje.

- Istražiteljima je naređeno da utvrde sve okolnosti incidenta, prikupe i evidentiraju dokaze i identifikuju sve osobe koje su u njega bile umešane, kako bi ih potom priveli pravdi - rekao je Šef Aleksandar Bastrikin.

Neki od ranjenih su očigledno umrli tokom ispitivanja. Na snimku se takođe vidi da su tri druga zatvorenika naterana da izađu iz kombija i da im pucaju u noge iz neposredne blizine.

Kijev: Mi ne mučimo ratne zarobljenike

Oleksij Arestovič, savetnik ukrajinskog predsednika, najavio je da će Kijev pokrenuti istragu, dan pošto se na društvenim mrežama pojavio snimak mučenja ruskih zarobljenika.

BONUS VIDEO: SNIMAK IZ DRUGOG UGLA: Ovako izgleda ispavljivanje raketa "Kalibar" sa broda u Sevastopolju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!