VOL STRIT DŽURNAL: SAD pripremaju sankcije kompanijama koje rade sa ruskim obaveštajnim službama i vojskom

Novosti online

26. 03. 2022. u 00:44

SJEDINjENE Američke Države nameravaju da uvedu sankcije ruskim kompanijama koje pružaju usluge i robu obaveštajnim službama i vojsci Ruske Federacije. Ovo je u petak objavio Vol strit džurnal .

ВОЛ СТРИТ ЏУРНАЛ: САД припремају санкције компанијама које раде са руским обавештајним службама и војском

Foto: EPA

Nove sankcije bi mogle da budu objavljene već sledeće nedelje. Među preduzećima koja će potpasti pod ograničenja Vašingtona je kompanija Sertal, specijalizovana za nabavku opreme i opreme za proizvodnju, kao i Sernija inženjering, koja razvija i isporučuje opremu za merenja i istraživanja u oblasti mikroelektronike, prenosi TASS.

Kako navodi list, većina kompanija protiv kojih Vašington namerava da uvede nove restriktivne mere već se nalazi na listama sankcija američkog Ministarstva trgovine, koje je ovim kompanijama zabranilo kupovinu stranih tehnologija i opreme, ali će sada biti uvedena dodatna ograničenja Trezora SAD, to će otežati preduzećima da obavljaju finansijske transakcije u inostranstvu.

Vlasti SAD razmatraju i sankcije Istraživačkom institutu Vektor, JSC Mikron i T-Platforms.Napominje se da se takvi paketi sankcija često odlažu za kasniji datum, a njihove liste se smanjuju nakon dogovora između nadležnih službi.

BONUS VIDEO: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA MARIUPOL: Sablasne scene iz ptičje perspektive

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (2)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)