RANJENO TROJE DECE U DNR: Ukrajinci granatirali naselja

P. Z. S. / ria.ru

21. 03. 2022. u 20:47

TROJE dece povređeno je tokom granatiranja ukrajinskih trupa u Donjeckoj Narodnoj Republici, još osam osoba je povređeno na tačkama koje su ranije oslobodile snage DNR, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre (ZCCC).

РАЊЕНО ТРОЈЕ ДЕЦЕ У ДНР: Украјинци гранатирали насеља

Foto AP

-Prema operativnoj liniji JCCC DNR, primljena je informacija o ranjavanju deteta rođenog 2011. godine kao posledica granatiranja od strane AFU (oružanih formacija Ukrajine) u Petrovskom okrugu grada Donjecka. Telegram kanal predstavnika kaže.

Napominje se da su stigle i informacije o povredi dvoje dece: tinejdžera rođenog 2005. godine i deteta rođenog 2017. godine, preciziraju se okolnosti.

-Pored toga, osam civila je povređeno u naseljima koja je ranije oslobodila Narodna milicija DNR, navodi se u izveštaju. Precizira se da su civili povređeni u Mariupolju, Mangušu, Starojnjatijevki, Volodarskom.

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 26. dan. Rusko ministarstvo odbrane ponudilo je otvaranje humanitarnih koridora u ponedeljak ujutru iz Marijupolja, što je ukrajinska strana odbila.Takođe odbijen je i predlog ekstrenistima iz bataljona “Azov”

da napusti grad bez oružja, što je bilo odbijeno. Borbe se nastavljaju kod Harkova i u Donbasu. Nastavljaju se pregovori delegacija Rusije i Ukrajine o mirnom rešavanju krize.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)