LICEMERJE U OSAM SLIKA: "Ekonomist" je konačno pronašao rat koji mu se ne sviđa (FOTO)

Novosti online

16. 03. 2022. u 19:03

OD DANA kada je počela ruska operacija u Ukrajini počeo je nezapmćen medijski i informativni rat. Pritisci na ruske medije, ili na one koji su percipirani kao ruski, rastu svakodnevno.

ЛИЦЕМЕРЈЕ У ОСАМ СЛИКА: Економист је коначно пронашао рат који му се не свиђа (ФОТО)

Foto: Printscreen/Ekonomist

U mnogim zapadnim medijima koji su smatrani za objektivne i profesionalne promovišu se potpune izmišljotine, poput nepostojećeg pilota "Kijevskog duha", ili navodnog herojstva ukrajinskih vojnika na Zmijskom ostrvu, koji su se ustvari predali Rusima.

Mediji traže krv, što nije ništa novo, ali na delu vidimo licemerje jednako onom koje smo imali prilike da gledamo tokom devedesetih godina, kada je zapadna štampa pisala o Srbima kao što sada piše o Rusima.

Primer tog licemerja je britanski nedeljnik "Ekonomist", gde se samo letimičnim pregledom naslovnih strana tokom proteklih dvadeset i više godina vidi licemeran odnos prema "opravdanim" ratovima i ruskoj agresiji.

Kada je počela ruska operacija u Ukrajini, na naslovnoj strani tog lista se našla ukrajinska zastava, na kojoj iz spoja plave i žute boje curi krv.

Foto: Printscreen/Ekonomist

Sa druge strane, videćemo kako je "Ekonomist" izveštavao o ratovima koje su vodile SAD i njihovi zapadni saveznici.

Godinu dana pred napad na Irak, na naslovnoj strani britanskog lista se našao naslov "Opravdanje za rat" ispisan preko lica iračkog predsednika Sadama Huseina. Lider BAAT partije i predsednik Iraka se našao i na naslovnici "Ekonomista" sa pitanjem "Zašto je rat opravdan". 

Posle Iraka, na redu je Sirija. Tako je u "objektivnom" maniru, iznad fotografije sirijskih pobunjenika koji su pokušali da sruše legitimnu vlast u toj zemlji postavljeno pitanje "Kako osloboditi Siriju". Čitaoce "Ekonomista" je takođe posmatralo lice predsednika Sirije Bašara al Asada, iznad kog je pisalo "Napadnite ga žestoko".

O ratu u Avganistanu, "Ekonomist" je imao naslovne strane sa naslovima "Obamin rat: Zašto je potrebno više trupa u Avganistanu", kao i "Srceparajući ali neophodan rat".

Naslovnicu tog nedeljnika je krasio i libijski lider Moamer el Gadafi, uz reči "Krv i nafta: Lekcije tiranije".

BONUS GALERIJA: Rusko vazduhoplovstvo

BONUS VIDEO: LET U POBEDU - Pogledajte kako dejstvuju Vazdušno-kosmičke snage Rusije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)