OVO JE KRAJ JEDNE ERE: Putinov istorijski govor - "Kraj političke i ekonomske dominacije Zapada"

Novosti online

16. 03. 2022. u 15:51

PREDSEDNIK Ruske Federacije Vladimir Putin smatra da najnovije sankcije, koje su SAD i njihovi saveznici uveli Rusiji zbog operacije u Ukrajini, označavaju kraj jedne ere, prenosi Raša Tudej.

ОВО ЈЕ КРАЈ ЈЕДНЕ ЕРЕ: Путинов историјски говор - Крај политичке и економске доминације Запада

Foto: Shamil Zhumatov/Pool Photo via AP/Jutjub/Voenno-stroitelьnый kompleks Minoboronы Rossii

Prema Putinovim rečima, Zapad je počeo da gubi svoju "globalnu političku i ekonomsku dominaciju".

Predsednik Rusije je rekao da se "mit o zapadnoj socijalnoj državi i zlatnoj milijardi urušava".

On smatra da cela planeta mora da plati cenu za ambicije Zapada i njegove pokušaje da po svaku cenu zadrži svoju dominaciju.

Ruski predsednik je predvideo nestašicu hrane širom sveta jer su zapadne sankcije koje su uvedene Rusiji negativno uticale na celokupnu globalnu ekonomiju.

Dotičući se odluke nekoliko zapadnih sila da zamrznu sredstva ruske Centralne banke, Putin kaže da bi to samo poslužilo za nepopravljivo podrivanje poverenja u te nacije i nateralo druge zemlje da dvaput razmisle pre nego što stave svoje rezerve na brigu tim zemljama. Prema rečima ruskog predsednika, Zapad je "jednostavno ukrao" skoro polovinu imovine Moskve.

BONUS GALERIJA: Čečenski specijalci na defileu u Groznom

PUTIN O GRANATIRANjU DONjECKA: "Bio je to krvavi teroristički napad"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi