BIVŠI AMERIČKI KONGRESMEN O BAJDENOVOJ ADMINISTRACIJI: Oni su sišli sa uma, uvlače nas u Treći svetski rat zbog Ukrajine

M.Đorđević

16. 03. 2022. u 10:18

KAKO ruska invazija na Ukrajinu traje već treću nedelju, postoje male nade da bi pregovori između dve strane mogli uskoro dovesti do prekida vatre. Ali uz oštre ratnohuškačke reči u Vašingtonu, gotovo da se čini da američka vlada ne bi htela da se to dogodi, piše bivši republikanski kongresmen Ron Pol.

БИВШИ АМЕРИЧКИ КОНГРЕСМЕН О БАЈДЕНОВОЈ АДМИНИСТРАЦИЈИ: Они су сишли са ума, увлаче нас у Трећи светски рат због Украјине

Foto AP

- Izgleda da su Kongres i Bajdenova administracija odlučni da uvuku Sjedinjene Države u rat sa Rusijom zbog Ukrajine. Senator Lindzi Grejem otvoreno poziva na ubistvo ruskog predsednika, a mnogi u Predstavničkom domu zahtevaju da administracija uspostavi „zonu zabranjenog leta” nad Ukrajinom. Jesu li ludi? Zona zabrane letova znači uništavanje svega što može da ometa potpunu vazdušnu nadmoć SAD. To podrazumeva napad na rusku protivraketnu odbranu i sisteme PVO u Rusiji. Drugim rečima, Treći svetski rat.

Prema njegovim rečima, događaji u Ukrajini mogu da „izazovu gađenje“. Ali postavlja se pitanje da li zaista vredi eskalirati sukob koji preti nuklearnim uništenjem. Nažalost, ovo je tačka gledišta ogromne grupe američkih parlamentaraca. Ukrajinska kriza na mnogo načina seže do Obamine administracije. Zvaničnici Stejt departmenta, uključujući Viktoriju Nuland i Entonija Blinkena, planirali su i izvršili svrgavanje Viktora Janukoviča, što je dovelo do modernog sukoba pošto je nova vlada koja je došla na vlast pučem počela da zahteva članstvo u NATO, podseća Pol.

Pod predsednikom Bajdenom, Blinken, Nuland i drugi odgovorni za ovaj gnusni čin (Evromajdan) vratili su se na više pozicije u vladi. I nastavljaju svoj plan u odnosu na Ukrajinu, skreće pažnju političar.

Prošle nedelje, državni sekretar Blinken je pokušao da pošalje poljske borbene avione sovjetske proizvodnje u Ukrajinu. Kada je Varšava dala saglasnost, američko Ministarstvo odbrane je intervenisalo i „preokrenulo ovaj neverovatno rizičan potez“.

Foto: EPA

- Stejt department pokušava da nas uvuče u rat, a Pentagon pokušava da nas zaštiti od toga. Kakva ironija!  Ali ono što ga najviše ljuti je to što SAD ne žele pregovore sa Rusijom. Naprotiv, američke vlasti zaoštravaju situaciju, po sopstvenom priznanju, nadajući se „strateškom porazu” Moskve, piše Pol.

Izgleda da Bajdenova administracija namerava da se bori protiv Rusije do poslednjeg Ukrajinca. Jedino rešenje za SAD je da odu. Neka Rusi i Ukrajinci pregovaraju. Odnosno, bez NATO-a za Ukrajinu i bez američkih projektila u blizini granica Rusije. Pa šta! Prekinite sukob, pa ukinite NATO, zaključuje Ron Pol.

BONUS VIDEO: RUSKI PADOBRANCI U AKCIJI! Zaplenjeno zapadno oružje nedaleko od Kijeva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove