PLENKOVIĆ KATEGORIČNO TVRDI: Dron koji je pao u Zagrebu nosio eksploziv!

J. Kerbler, Od stalnog dopisnika iz Zagreba

15. 03. 2022. u 21:00

DOK glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg tvrdi da letelica koja je pala na Zagreb nije bila u borbenom zadatku, hrvatski premijer Andrej Plenković upozorava da je bila naoružana i da samo srećom niko nije stradao.

ПЛЕНКОВИЋ КАТЕГОРИЧНО ТВРДИ: Дрон који је пао у Загребу носио експлозив!

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ovo su tragovi bombe i eksploziva, važno je da javnost vidi ozbiljnost situacije - rekao je Plenković na vanrednoj konferenciji za novinare i pokazao fotografije na kojima se vide fragmenti eksploziva.

Hrvatski stručnjaci nastavljaju sa istragom, a u saradnji sa NATO-om nastoji se doći do informacija odakle je letelica ispaljena i sa kojim ciljem. U sredu hrvatski premijer putuje u Španiju gde je sedište NATO-a, kako bi sa zapovednicima vojnog saveza razgovarao da se dodatno zaštiti hrvatski vazdušni prostor.

U Zagreb u sredu stižu i dva američka aviona F-16 koji dolaze, kako je rekao Plenković, dati potporu bezbednosti Hrvatske. Glavni grad Hrvatske nadletala su i dva francuska aviona Rafale koji su poleteli iz Dubrovniku gde je trenutačno francuski nosač aviona Šarl de Gol koji učestvuje u operaciji NATO-a ”Plemeniti štit”. Delegacija hrvatskog Ministarstva odbrane odlazi u Vašington gde bi sa američkom stranom razgovarala o nabavci sustava protuvazdušne odbrane, a spominje se i mogućnost da Patriot bude smešten na hrvatskom tlu.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović kritikovao je hrvatsku vladu, pre svega ministra odbrane Marija Banožića što otkriva detalji istrage koja još nije gotova. "O tome se ne govori dok nisi siguran šta se dogodilo, a istragu vodi obaveštajna pukovnija". Milanović je komentarisao i reči predsednika Vučića da bi dron da je nadletao Srbiju bio srušen. "Srbija ima dobro opremu, ali u sedam minuta ne bi mogli da sruše bespilotnu letelicu. Ne bi ni Nemci. Ja na Srbiju ne gledam kao na konkurenciju, ni kao na pretnju, ni kao na naprijatelje".

BONUS GALERIJA: Ukrajinski "Bajraktari"

BONUS VIDEO: Najnoviji ruski dron "Orion" razneo metu u paramparčad

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)