DANAS DAN ŽALOSTI U DNR: Pušilin - "Otkrivena su prezimena odgovornih za jučerašnji masakr" (VIDEO)

Tanjug

15. 03. 2022. u 10:41

JEDINICE Donjecke Narodne Republike uspele su sinoć ozbiljno da napreduju u Marijupolju, izjavio je danas lider te samoproglašene republike Denis Pušilin.

ДАНАС ДАН ЖАЛОСТИ У ДНР: Пушилин - Откривена су презимена одговорних за јучерашњи масакр (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Twitter/ Vasilisa

Pušilin je ranije rekao da su snage DNR već blokirale sve isporuke naoružanja i opreme u Marijupolj za ukrajinsku vojsku, prenosi RIA Novosti.

Kako prenosi Sputnjik, danas je dan žalosti u Donjeckoj Narodnoj Republici, a Pušilin je odao poštu poginulima u jučerašnjem raketnom napadu Oružanih snaga Ukrajine na centar Donjecka, u kojem su nastradali civili.

Takođe, lider DNR je saopštio da su već otkrivena sva prezimena odgovornih za jučerašnji, kako ga je nazvao, masakr.

- Juče su otkriveni podaci na osnovu toga što smo imali serijski broj rakete - kakva je jedinica bila, ko su komandanti, ko je izdao naređenje na licu mesta, da li je postojao odgovarajući dogovor, odnosno tim. Drugim rečima, sva prezimena odgovornih su utvrđena - poručio je Pušilin koji je odao poštu poginulima.

U blizini zgrade vlade u centru Donjecka juče je oborena ukrajinska raketa "Točka U", usled čega je preminulo 20 civila, među kojima je bilo i dece, a prema najnovijim podacima ministarstva zdravlja DNR, ranjeno je 37 osoba, od kojih su hospitalizovane 23, a preminula 21 osoba, navodi Sputnjik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije