UNIŠTENO 1.300 TENKOVA, 469 TOPOVA, 124 VBR: Ruska vojska napreduje uz teške gubitke ukrajinskih trupa

P. Z. S. /telegramt/rybar

14. 03. 2022. u 19:31

PREMA rečima generala RF Igora Konašenkova rusko napredovanje se nastavlja. Jedinice ruskih oružanih snaga zauzelo je naselje Stepnoje.

УНИШТЕНО 1.300 ТЕНКОВА, 469 ТОПОВА, 124 ВБР: Руска војска напредује уз тешке губитке украјинских трупа

Foto Tanjug/AP



Grupa jedinica LNR vodi napad u severoistočnom regionu Severodonjetska.
U jutarnjim časovima visoko preciznim oružjem velikog dometa zadati su udaraci objektima vojne infrastrukture Ukrajine.

Kao rezultat toga, čvorišta komunikacije, prenošenja i prelaska u naseljima Fedorovka, Vinarka, Antopol su onemogućeni. Pored toga, U blizini Kijeva uništeno je veliko skladište municije u zavodu “Antonova”. U skladištu su je municija za raketne sisteme. Sa tog mesta su gađane ruske jedinice.

Dve ukrajinske bespilotne vazduhoplovne letelice su oborene sredstvima PVO jedinica Rusije, uključujući jedan Bajraktar TB-2.

Operativno-taktičko, vojno i bespilotno vazduhoplovstvo uništilo je 86 objekata, uključujući: četiri komandne i tačke veze za, tri PVO i PRO sistema, jednu radarsku stanicu, tri magacina municije i goriva i 68 lokacija borbene tehnike.

Ukupno od početka operacije je uništeno: 145 bespilotnih letelica, 1.298 tenkova i borbenih oklopna vozila (BVP), 124 VBR, 469 topova poljske artiljerije i minobacača (većeg kalibra), kao i 1.047 transportnih jedinica ukrajinske vojske.

Kijevski režim i dalje primenjuje terorističke taktike koristeći najrazornije vrste oružja protiv civila i civilne infrastrukture.

Ranije je izdato saopštenje o posledicama današnjeg raketiranja ukrajinske taktičke rakete "Točk-U" sa kasetnom municijom u gusto naseljenom delu Donjecka.

Kao odgovor na ove radnje Oružane snage Ruske Federacije preduzele će operativne mere za uništavanje vojno-industrijskog kompleksa Ukrajine, kako bi sprečili izvodnju, popravku i reparaciju oružja, koje nacisti koriste za ratne zločine.

Konošenkov je uputio poziv građanima Ukrajine koji rade na ovim preduzećima, kao i stanovnicima obližnjih stambenih zgrada, da ne ostaju u potencijalno opasnim zonama.

Sve lokacije stranih plaćenika u Ukrajini su nam poznate. I dalje će se ispraviti poenima udara, slično uništavanju centara za obuku u selu Stariči i u vojnom poligonu Javorovskog.

BONUS VIDEO: RUSI UŠLI U HARKOV: Oklopna vozila se probila u centar drugog najvećeg ukrajinskog grada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)