VOJSKA DNR: Zaplenjen notbuk sa metama za Točku-U

P. Z. S. / ria.ru

14. 03. 2022. u 17:28

DPR je saopštila da je nabavila notbuk ukrajinskih vojnika sa informacijama o ciljevima za napad sa balističkim raketama Točka-U, uključujući zgradu vlade, radio-televizijski centar i vojnu kancelariju.

ВОЈСКА ДНР: Заплењен нотбук са метама за Точку-У

Foto printskrin YouTube Armymedia BG

Ukrajinske oružane formacije su u ponedeljak pogodile centar Donjecka raketama Točka-U. Prema v.d Ministar zdravlja DNR Aleksandra Opriščenka, poginulo je 20 ljudi. Ukupno je u bolnice prebačeno 35 žrtava, od kojih su dvoje preminuli, ostali su na lečenju, uključujući jedno dete.

Kako je na brifingu rekao zvanični predstavnik ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov, „Točka-U“ je gađana na stambena naselja Donjecka iz severozapadnog pravca, iz Krasnoarmejskog kraja, koji je pod kontrolom ukrajinskih nacionalističkih jedinica.

Šef DPR Denis Pušilin precizirao je da je projektil uništen u vazduhu, inače bi „bilo nesrazmerno više žrtava“.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Rusije Vladimir Putin je kao cilj operacije naveo „zaštitu ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Zbog toga je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ruski lider naglasio je i da planovi Moskve ne uključuju okupaciju ukrajinskih teritorija.

BONUS VIDEO - RUSKI KOMANDOS O BORBI SA DESNIM SEKTOROM: "Predali su se, veliki pozdrav građanima Rusiji!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)