"VAŠINGTONSKE SANKCIJE RUSIJI SLABE EVROPSKU NEZAVISNOST" Kineski ekonomisti navode da su iza svega veoma "sebični" motivi

R. V.

12. 03. 2022. u 00:06

POLITIKA sankcija Vašingtona protiv Rusije usmerena je na slabljenje evropske strategije nezavisnosti i samopouzdanja, kao i na vezivanje Evrope za sebe ekonomskim vezama, izneli su ovo mišljenje kineski ekonomisti u intervjuu za Global tajms.

ВАШИНГТОНСКЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ СЛАБЕ ЕВРОПСКУ НЕЗАВИСНОСТ Кинески економисти наводе да су иза свега веома себични мотиви

Foto AP

Prema ekspertima koje je izdanje intervjuisalo, Vašington je iskoristio rusku specijalnu operaciju u Ukrajini da primora Zapad da prekine ekonomske veze sa Moskvom. Istovremeno, u zahtevima SAD da evropski saveznici uvedu energetske sankcije Rusiji postoje veoma „sebični“ motivi.

Prema pisanju Global Tajmsa, Sjedinjene Države žele da oslabe evropsku strategiju nezavisnosti tako što će Evropu za sebe vezati ekonomskim vezama.

Foto Tanjug

- Sjedinjene Države nastoje da istisnu Rusiju i zauzmu njeno mesto kao glavnog snabdevača energentima za Evropu. Ovo nije važno samo za profit američkih naftnih i gasnih kompanija. Mnogo je važniji drugi cilj: čvrsto vezati ekonomske interese Evrope američkim, tako da će uvek biti na strani Sjedinjenih Država u odlučivanju o azijsko-pacifičkim poslovima - rekao je za publikaciju profesor Li Haidong sa Instituta za međunarodne odnose Kineskog univerziteta spoljnih poslova.

Istovremeno, niz zanimljivih detalja, prema Global Tajmsu, razotkriva dvostruke standarde Sjedinjenih Država u njihovom delovanju na sprovođenju antiruskih sankcija.

Dakle, američka zabrana uvoza ruskih energenata ne važi za uranijum, koji je SAD preko potreban za napajanje svojih nuklearnih elektrana.

 

BONUS VIDEO:

RUSKI HELIKOPTERI U AKCIJI: Pogledajte kako su uništili utvrđene položaje ukrajinske vojske

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (6)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna