FEJSBUK I INSTAGRAM CRTAJU METU RUSIMA: Društvene mreže privremeno dozvolile govor mržnje

D. D. S.

11. 03. 2022. u 14:22

GOVOR mržnje koji poziva na nasilje dozvoljen je na Fejsbuku i Instagramu - sve dok su mete Rusi i dok se tema odnosi na vojnu ofanzivu Moskve u Ukrajini. Revidirana pravila o nasilju i podsticanju primenjivaće se u određenim zemljama, kao što su Ukrajina i Poljska, i dozvoliće nasilnu retoriku protiv Rusa i ruskih vojnika. Pozivajući se na interne mejlove Meta Platformsa, matične kompanije Fejsbuka i Instagrama, agencija Rojters je navela da "Fejsbuk i Instagram privremeno dozvoljavaju pozive na nasilje protiv Rusa".

ФЕЈСБУК И ИНСТАГРАМ ЦРТАЈУ МЕТУ РУСИМА: Друштвене мреже привремено дозволиле говор мржње

Foto: AP Photo/Nam Y. Huh, File/Profimedia/Ilustracija

- Kao rezultat ruske invazije na Ukrajinu, privremeno smo dozvolili oblike političkog izražavanja koji bi normalno kršili naša pravila, kao što je nasilni govor, ili "Smrt ruskim osvajačima". I dalje nećemo dozvoliti kredibilne pozive na nasilje nad ruskim civilima - saopšteno je.

Platforme će se navodno uzdržati od cenzurisanja postova koji pozivaju na smrt ruskog predsednika Vladimira Putina, ili beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka, navodi Rojters, pozivajući se na mejlove poslate moderatorima sadržaja.

U jednoj poruci se, navodno, moderatori savetuju da bi trebalo da dozvole pozive na ubistvo Putina ili Lukašenka, sve dok se u objavama ne pominju drugi ciljevi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)